Magyar fejlesztésű jármű

Bemutatták az OXXO Hungary Truck Racing Team új versenykamionját

Új kamionnal folytatja a versenyzést Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata. A kétszeres EB győztes, kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team ünnepélyes keretek között, az AMTS-en mutatta be a járművet.

2019.03.25 11:16ma.hu
Háfra Zsolt

2018-ban új versenyzőt szerződtetett az OXXO Hungary Truck Racing Team. A 20 éves Molnár Bendegúz jelenleg Magyarország legígéretesebb autóversenyző tehetsége, érkezésével hazánk egyetlen kamionversenyző csapata immár 100%-osan magyar összetételű.
 
Az ifjú tehetség leigazolása után a csapat úgy döntött, hogy a 2019-es szezonra új versenykamiont vásárol a pilótának.
 
A vezetőség választása egy MAN típusú járműre esett, amely korábban sikeresen szerepelt a FIA- Kamion Európa-bajnokság (ETRC) 2018-as szezonjában, a német Sascha Lenzvezetésével. A kamion a mezőny az egyik legjobban felkészített résztvevője volt, egyedi fejlesztéseit az OXXO Hungary Truck Racing Team korábbi mérnöke, Bakó Csaba készítette.
 
A jármű a nagyközönség előtt az AMTS kiállításon mutatkozott be először, ünnepélyes keretek között Sárosi Brúnó csapatfőnök leplezte le és mutatta be az érdeklődőknek. Az OXXO új kamionjának megjelenése hordozza a csapat tradíciót: elődjéhez hasonlóan nemzeti színű, piros-fehér-zöld festést kapott, hogy a csapat ezzel is kifejezze az európai versenysorozatban nemzeti hovatartozását.

Zsiska Ferenc


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.