Jázmin

Az AMTS-en mutatja be Európa-bajnoki esélyes versenykamionját az OXXO Hungary Truck Racing Team

Teljes felújításon esett át és már túl van első, Angliában végzett tesztjén a kétszeres Európa- és angol-bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team versenykamionja.

2018.03.20 11:07ma.hu

A Jázmin névre keresztelt jármű minden eddigi saját rekordját megdöntve gyorsabb, mint valaha, és dobogós esélyekkel készül a 2018-as Kamion Európa-bajnokságra. A sajtó és a nagyközönség először március 23-25 között találkozhat vele az Automobil és Tuning Show-n.

A fotón az OXXO Hungary Truck Racing Team versenykamionja 2017-ben.

Gőzerővel készül a 2018-as szezonra az OXXO Hungary Truck Racing Team, mely idén ismét a sportág legmagasabb szintű versenysorozatán, a Kamion Európa-bajnokságon fog indulni. A cél nem kisebb, mint hogy harmadszor is megszerezzék az Európa-bajnoki címet. A kétszeres Európa- és angol-bajnok csapat versenykamionja, Jázmin komoly felkészítésen esett át, és már túl van az első teszten is.
 
- Jázmint télen teljesen felújítottuk, szinte minden alkatrészt kicseréltünk. Az idei első, amolyan funkcionális teszt volt, amelyen azt néztük meg, hogy a szinte alvázig lebontott, majd újjáépített kamion megfelelően működik-e. Fokozatos terhelés alatt teszteltünk két napig, és nemhogy tökéletesen működött minden, de Jázmin gyorsabb is volt a pembrey-i pályán, mint valaha eddig – mondta Ryan Smith, az OXXO Hungary Truck Racing Team pilótája.

A kamion az Angliában végzett teszt után a napokban Magyarországra érkezik, ahol először az Automobil és Tuning Show-n mutatkozik be a nagyközönség előtt.  A csapat standja az AMTS egyik legrangosabb, “Magyarok a világ járműgyártásában” elnevezésű tematikus kiállításának tőszomszédságában, a Hungexpo G pavilonjában lesz.

- A további műszaki fejlesztések és a 2018-as, nemzeti színű fényezés éppen a show nyitó napjára készül el. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a standunkon! A versenykamionhoz ellátogató és névjegyüket elhelyező látogatók között egy jubileumi csapatpólót sorsolunk ki, amelyen az OXXO Hungary Truck Racing Team összes eddigi versenyjárműve rajta van - mondta Sárosi Brúnó csapatfőnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.