Kamion Eb

Kiss Norbert harmadik a zárófutamon a Hungaroringen

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője ötödikként zárt a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának negyedik futamán vasárnap a Hungaroringen. Utólagos kizárások miatt a harmadik helyen végzett.

2016.08.28 19:27MTI
MTI fotó: Marjai János

A 31 éves szombathelyi pilóta - a hétvégén előbb két második és egy harmadik helyet szerezve - a hetedik helyről vágott neki a záróviadalnak. A rajtnál egy helyet visszaesett, de a második körre megelőzte Sascha Lenzet, a német pilóta azonban nem hagyta magát, s össze is ért a két kamion. Az ötödik körben Kiss egy koccanásnak köszönhetően a hatodik pozícióba lépett előre, ezután pedig nagy csatát vívott a francia Anthony Janiec-kel, majd a cseh Jiri Formannal az ötödik helyért, végül az utolsó körben utóbbit maga mögé utasítva szerezte meg a pozíciót.

"Úgy érzem, jól mentem, a kulcs az volt, hogy Janiec megelőzött, mert beragadtam mögé, és éreztem, hogy nem is tudom őt lehagyni" - értékelt Kiss a futam után. Hozzátette, kihozta a maximumot a záró viadalból.

A futamot a német Gerd Körber nyerte Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője előtt.

Kiss a mogyoródi hétvégén 44 pontot gyűjtött, így 142 pontjával feljött a harmadik helyre az Eb-pontversenyben, amelyet a német Jochen Hahn 246 ponttal vezet.

"Nagyon sok pontot szereztem ezen a hétvégén, ami rendkívül fontos az összetett harmadik hely megszerzése miatt. Ez a csapat számára is jelentős, mert ez még csak az első közös évünk, és abban biztos vagyok, hogy ennél csak jobb lesz" - hangsúlyozta a magyar pilóta.

A szervezők tájékoztatása szerint szombaton 11 ezer, míg vasárnap 21 ezer, összesen pedig 32 ezer néző látogatott ki a hétvégén a Hungaroringre.

Végeredmény, 4. futam (11 kör, 48,191 km):

1. Gerhard Körber (német, Iveco) 2. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 0.537 másodperc hátrány 3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 2.891 mp h. ...5. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 14.317 mp h.

a hétvégi futamok dobogósai:

vasárnap:

3. futam: 1. Jochen Hahn (német, MAN) 2. KISS 0.666 másodperc hátrány 3. Lacko 2.733 mp h.

szombat:

2. futam: 1. Stephanie Halm (német, MAN) 2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16.784 mp h. 3. KISS 16.860 mp h.

1. futam: 1. Hahn 2. KISS 2.219 mp h. 3. Smith 3.255 mp h.

Utólagos kizárások miatt Kiss Norbert harmadik a zárófutamon

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője harmadik lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának negyedik futamán vasárnap a Hungaroringen, miután a verseny után az első két helyen célba ért pilótát megbüntették.

A futamot a német Gerd Körber nyerte Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője előtt, ám utóbb mindketten 30 másodperces büntetést kaptak, mivel a startnál átlépték a megengedett sebességet.

Így Körber a kilencedik, Smith a tizedik helyre csúszott vissza. A futamgyőzelem a cseh Adam Lackóé lett, a második pozícióba a francia Anthony Janiec, míg a harmadikra Kiss lépett előre. A 31 éves szombathelyi pilóta két második és két harmadik hellyel, 46 ponttal zárta a mogyoródi hétvégét.

Az Eb-pontversenyben 144 pontjával feljött a harmadik helyre, a német Jochen Hahn vezet 248 ponttal.

Módosított végeredmény, 4. futam (11 kör, 48,191 km):

1. Adam Lacko (cseh, Freightliner)
2. Anthony Janiec (francia, MAN)
3. KISS NORBERT (Tankpool24-Mercedes)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.