Kamion Eb

Kiss Norbert győzött a vasárnapi időmérőn a Hungaroringen

A legjobb időt futotta, hét tizedmásodperccel megelőzve a pontversenyben éllovas német riválisát.

2016.08.28 12:25MTI

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője nyerte a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának vasárnap délelőtti időmérő edzését a Hungaroringen.

A 31 éves szombathelyi pilóta szombaton egy második és egy harmadik helyet szerzett. A második, vasárnapi időmérő első szakaszában a legjobb időt futotta, hét tizedmásodperccel megelőzve a pontversenyben éllovas német Jochen Hahnt. Ezzel simán bejutott a pole pozícióról döntő, az első rész 10 leggyorsabb versenyzőjét felvonultató, úgynevezett Super Pole-ba.

A második szakaszban Kiss 88 századmásodperccel volt gyorsabb a német pilótánál, így a délutáni, harmadik futamnak az első rajtkockából vághat neki.

A magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit pilótája, Ryan Smith a hetedik rajthelyet szerezte meg az időmérőn.

A hétvége harmadik futama vasárnap 14.10 órakor rajtol a Hungaroringen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.