Kamion Eb

Megvan Kiss Norbert első futamgyőzelme a Mercedesszel

Kiss Norbert, a német Tankpool24-Mercedes címvédő magyar pilótája nyerte a kamion Európa-bajnokság franciaországi Nogaróban zajló versenyhétvégéjének első szombati futamát.

2016.06.11 18:27MTI

A 31 éves versenyző a délelőtti időmérőn is a leggyorsabb volt, pole pozícióból indulhatott, s rajt-cél győzelmet aratott a 12 körös futamon. A második versenyen - a fordított rajtsorrend szabályának megfelelően - nyolcadikként startolt, s a hatodik helyen ért célba.

Kiss az MTI-nek azt mondta, mivel motorerőben még nem tudják felvenni a versenyt az MAN-ekkel, kedvez a kamionjuknak a lassabb, kanyarokkal tűzdelt pálya, ez pedig azt is jelenti, hogy ha esetleg nem is sikerül nagy mértékben fejleszteniük, a Hungaroringen már a mostani technikával is eséllyel szállnak majd harcba.

"A rajt eddig gyenge pont volt, de most jól sikerült, volt egy kis szerencsém is, s ahogy egy lélegzetvételnyi előnyhöz jutottam, már jó esély kínálkozott a győzelemre" - nyilatkozta Kiss, s hozzátette: az egész csapat nagyon boldog, rengeteg munkájuk van abban, hogy a tavaly még a mezőny végén kullogó Mercedesszel futamot sikerült nyernie.

"Természetesen vasárnap is megcélozzuk a pole pozíciót és a futamgyőzelmet, aztán persze fejlesztjük tovább a kamiont" - jelentette ki a kétszeres Eb-győztes pilóta.

Nogaróban vasárnap délelőtt újabb időmérő, majd ismét két futam következik. Az Eb július első hétvégéjén a Nürburgringen folytatódik, a nyári szünet után, augusztus 27-28-án pedig a Hungaroringre látogat a mezőny. A szervezők a tavalyi viadalhoz hasonlóan ismét fesztiválhangulatot ígérnek a mogyoródi létesítménybe, ahol betétfutamként ebben az évben a közel 600 lóerős luxus-versenyautókat felvonultató Blancpain GT Series szerepel majd.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.