Siker!

Kamion Eb - Kiss rajt-cél győzelmet aratott Mostban

A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája a rajttól a célig magabiztosan vezetve nyerte a kamion Európa-bajnokság csehországi versenyhétvégéjének szombati első futamát.

2015.08.29 14:46MTI
Az utolsó kör Mostban

A 30 éves szombathelyi pilóta ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben a közvetlen üldözőkkel szemben.

A rajtnál Kiss remekül eljött, s bár az első kanyarban a mögötte érkező Jochen Hahn egy kicsit megtolta a magyar versenyző kamionjának hátulját, a regnáló Európa-bajnok megtartotta a vezető pozíciót, sőt az első két körben csaknem két másodperces előnyre tett szert.

A folytatásban Kiss egyre inkább elhúzott a mezőnytől, a negyedik körre már több mint négy másodperces különbséget autózott ki a közvetlen üldözőkkel szemben, közben ráadásul mögötte nagy csata folyt Hahn, a helyi közönség előtt szereplő Adam Lacko, illetve a spanyol Antonio Albacete között.

Kiss az ötödik körtől "spórolni kezdett", nem hajtotta túl a kamiont, előnye azonban így is egyfolytában nőtt, s végül valamivel több mint hat másodperccel hamarabb teljesítette a 11 kört, mint a másodikként záró Hahn.

A szombati második futamot 16.40 órától rendezik a 4,222 kilométeres mosti pályán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.