Truckrace

Kamion Eb - Kiss Norbert óvni akarja az autóját Mostban

A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája elsősorban a versenyautójának megóvására törekszik a kamion Európa-bajnokság hétvégi csehországi fordulóján.

2015.08.28 21:55MTI

A 30 éves szombathelyi versenyző a Mostban zajló viadal pénteki szabadedzései után azt mondta az MTI-nek: a Hungaroringen egy hét múlva sorra kerülő hazai verseny miatt el akarja kerülni, hogy nagyobb kár keletkezzen a kamionjában.

"Persze ezt is úgy a legegyszerűbb elérni, ha folyamatosan elől megyünk" - jelentette ki Kiss, aki az első szabadedzésen második volt, a késő délutáni gyakorláson viszont már a leggyorsabb köridőt érte el.

"Rossz állapotú gumijaink maradtak a szezon korábbi szakaszáról, azokat tettük fel, de úgy nem volt túl jó az autó, így később egy másik használt szettre cseréltük az abroncsokat" - mondta Kiss Norbert, s hozzátette, mivel a tavalyihoz képest az idén gyengébb a motor, nehezebben lehet jó köridőket futni, vannak ugyanis olyan kanyarok, ahol "nagyon kell küzdeni", hogy maradjon erő a 12 ezer köbcentis, 1100 lóerős motorban.

A szombathelyi Európa-bajnok úgy nyilatkozott, még nem gondol a jövő heti hazai versenyhétvégére, de annyi bizonyos, hogy a Hungaroringet jól ismeri, korábban egy rövid teszt erejéig már ment is rajta a kamionnal, ugyanakkor nagy szüksége lesz az időmérők és a futamok előtt a szabadedzésekre.

Mostban szombaton a délelőtti időmérő után 12.15 órától rendezik az első, 16.20-tól pedig a második versenyt, majd vasárnap 10.00-kor lesz az időmérő, s 13.55-től a hétvége harmadik, 17.05-től pedig a negyedik, utolsó futama.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.