Truck

Idén ingyenes a nevezés a legnagyobb magyar kamionos versenyre!

Női kamionsofőröket is bátorítanak arra, hogy hajtsanak az 1 milliós fődíjra.

2015.06.24 10:20ma.hu

1 millió forintos fődíjjal és „A legkiválóbb magyar kamionsofőr 2015” címmel jutalmazzák meg idén a legügyesebb, legjobban felkészült hazai kamionost az 5 tengelyen - biztos kézzel! október 3-i döntőjén. A rangos közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyt 3. alkalommal rendezi meg a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága. A megmérettetés célja a legjobb vezetéstechnikai tudású versenyző elismerése mellett a közlekedésbiztonság, a közúti partnerség és a szakmai presztízs erősítése.

Vészhelyzetekben jó helyzetfelismerést, manőverezési képességet, gazdaságos vezetési stílust és rakományrögzítési tudást is osztályoz a 3 tagú versenybizottság az 5 tengelyen – biztos kézzel! őszi döntőjén. Az izgalmasnak ígérkező kihívássorozat újdonsága, hogy idén nem lesz nevezési díj - köszönhetően a programot támogató vállalatok társadalmi felelősségvállalásának, mellyel a közlekedésbiztonság növelését, a gépkocsivezetői hivatás felelősségtudatát hangsúlyozzák.

A vállalkozó kedvű versenyzők az elmúlt évekhez hasonlóan augusztus 14-ig jelentkezhetnek a nívós kamionos bajnokságra. A tavalyi versenyen már részt vett az első női jelentkező, így a szervezők idén is remélik, hogy még többen képviselik magukat a gyengébbik nemből, bizonyítva rátermettségüket. A legügyesebb hazai kamionsofőr ugyanis a nettó 1 millió forintos pénzjutalom mellett olyan szakmai elismerést szerez, mellyel nemcsak saját hírnevét, de cége elismertségét is erősíti.

Az erőpróba résztvevői elsőként szakmai kérdésekben mérik össze erejüket egy online teszten, majd az elődöntőkön és a döntőben az ügyességi feladatok minél kreatívabb és gyorsabb megoldásában kell helyt állniuk. A végső összecsapáson a legjobbak küzdenek meg egymással Európa egyik legkorszerűbb vezetéstechnikai tanpályáján a drivingcamp Hungaryn, egy színes programokkal egybekötött családi napon.

Positive

Jelentkezési határidő:
2015. augusztus 14-én 24.00 óra

Elődöntők:
2015. szeptember 12. (szombat) - Budapest
2015. szeptember 13. (vasárnap) - Budapest
2015. szeptember 19. (szombat) - Budapest
2015. szeptember 20. (vasárnap) - Budapest

Döntő:
2015.október 3. (szombat) – Zsámbék, drivingcamp Hungary

További információk itt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.