Autósport

Kamion Eb - Két győzelemmel növelte előnyét az összetettben Kiss Norbert

A négyből kettő futamot megnyert a címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Energy Truck Race Team pilótája a kamion Európa-bajnokság franciaországi Nogaróban rendezett versenyhétvégéjén, így tovább növelte az előnyét az összetett pontverseny élén.

2015.06.22 12:42MTI

A magyar csapat tájékoztatása szerint a szombathelyi versenyző szombaton és vasárnap is megnyerte az időmérő edzést, az első napon azonban a versenybíróság utólagosan - egy szabálytalanság miatt - elvette tőle a pole pozíciót, így Kiss csak a negyedik kockából vághatott neki az első futamnak. Ezen az Eb-címvédő pilótát műszaki probléma sújtotta, csak hetedik lett, így viszont - a fordított rajtrács szabálya miatt - a szombati második futamon a második helyről rajtolhatott. Itt Kiss már az első körben átvette a vezetést, s magabiztosan nyerte meg a viadalt.

Vasárnap Kiss az első versenyen rajt-cél győzelmet aratott, a második futamon pedig ötödik lett, így 57 pontra nőtt az előnye összetettben a második cseh Adam Lacko előtt. Kiss 261 ponttal vezet, Lackónak 204, a harmadik német Jochen Hahnnak pedig 195 pontja van.

A kamion Eb a hétvégén a Nürburgringen folytatódik, a Hungaroringre szeptember első hétvégéjén látogat el a mezőny.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.