TruckWorld

Sikerrel debütált az amerikai kamionversenyen Szabó Krisztián

Három győzelemmel és két második hellyel mutatkozott be a múlt hétvégén az egyesült államokbeli ChampTruck World Series kamionverseny-sorozatban Szabó Krisztián.

2015.05.26 12:29MTI

A 22 éves pilóta menedzsmentjének keddi tájékoztatása szerint az április végén első magyarként ralikrossz Európa-bajnoki futamot nyert Szabó az 5,5 tonnás, 800 lóerős Volvo kamion volánja mögött a thunderhilli futam első napján a leggyorsabb volt az időmérőn, majd mindkét versenyen diadalmaskodott. A magyar versenyző másnap kétszer második lett, a dupla pontokért rendezett úgynevezett "podium race"-t pedig megnyerte.

Az autókrosszban korábban három Európa-bajnoki címet szerzett Szabó Krisztián az amerikai kamionos bajnokság első hétvégéjén azért nem indult, mert akkor Portugáliában versenyzett és nyert a ralikrossz Eb Super1600-as mezőnyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.