Kamionverseny az olaszoknál, élen az OXXO-csapat

Kiss Norbi az első rajtkockából indul Misanóban

Ezen a hétvégén Misanoba látogatott el az FIA Kamion Európa-bajnokság mezőnye. Magabiztos rajt-cél győzelem az első futamon, második 15.35-kor! Webkamera és szenzációs képek!

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2015.05.24 13:07ma.hu
Kattintson a képre: Webkamera és élő livetiming!

Ezen a hétvégén Misanoba látogatott el az FIA Kamion Európa-bajnokság mezőnye. Sok éven keresztül ez volt a szezon első állomása, idén viszont már két versenyt rendeztek az olasz futam előtt.

Kiss Norbi tavaly mindkét pole pozíciót megszerezte a hétvégén, de csak a vasárnapit tudta győzelemre váltani, egy technikai hiba miatt szombaton ötödik lett, viszont a második futamot megnyerte a magyar pilóta.

Idén is cél a két pole, az első futamos győzelmek majd a második futamokon a dobogós hely, vagy annak megközelítése, s Norbi és a csapat formáját tekintve ez reálisnak is látszik. Ne feledjük viszont, hogy hiába csak egy hét van a fejlesztésekre, ellenfeleik gőzerővel építik át autóikat, és próbálják utolérni őket a technikával.

Az időjárás előrejelzés váltakozó, esős-napos időt ígér, hasonlót, mint elmúlt hétvégén Ausztriában volt, az OXXO jól tud alkalmazkodni ehhez, így jöhet eső, jöhet napsütés, a maximumot fogják hozni a pályán és azon kívül is! Szurkoljunk együtt, webkamera és élő livetiming ITT>>>

FRISS: magabiztos rajt-cél győzelem az első futamon!!!

Szivárvány :) - de nézze meg, hogy esett, KATT!


Misano, eddig eredmények

Kiss Norbi egy 3. hellyel és egy győzelemmel zárta az esős első napot! A Kamion-Eb címvédője bár az első misanói futamon a pole-ból indulva a 3. helyet tudta megszerezni két legnagyobb riválisa, Jochen Hahn és Adam Lacko mögött, a második, sajnos újfent esőben rendezett versenyen a 6. helyről rajtolva már legyőzhetetlennek bizonyult, így a magyar pilóta ismét növelte előnyét az összetettben.

Az időjárás nehezítette a versenyt: szakadt az eső Olaszországban, emiatt az első futam rajtja bő egy órát csúszott is. A start után Norbi száguldott, ám a Facebook-oldalán megosztott poszt szerint beázott a szélvédője, alig látott a pályán, így sajnos visszaesett a 3. helyre. Ezt a pozíciót aztán a leintésig tartotta, így ismét a dobogón ünnepelhetett, a futamgyőztes Jochen Hahn és a második helyen célba érő Lacko társaságában.

A második verseny is jelentős idő és aszfaltcsúszással kezdődött. Norbi a fordított rajtrácsos szabály értelmében a 6. helyről vághatott neki az újabb 12 körös viadalnak, ám rögtön az első körben feljött a harmadik helyre, majd kisvártatva már a másodikra, majd Anthony Janiect is maga mögé is utasította és ezzel 32-vel növelte bajnoki pontjai számát.

Állt a víz mindenütt, nézze meg a képgalériát!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.