Gratulálunk!

Történelmi győzelem: Kiss Norbi mind a négy futamot megnyerte Spielbergben!

Újabb történelmi sikert ért el hétvégén az OXXO Racing - Axxyss Motorsport, az FIA Kamion Európa-bajnokság osztrák versenyhétvégéjén mind a négy futamot megnyerték, amire még nem volt példa a magyar csapat életében, de még a sorozat történelmében is csak nagyon ritkán...

2015.05.17 19:33ma.hu

Kiss Norbi a hétvégén szó szerint verhetetlen volt, minden edzést, warm up-ot, időmérőt és futamot megnyert, e mellett megfutotta a pályacsúcsot, amit versenykamionnal mostantól ő tart Spielbergben.

A hétvége első futamai a pole pozíció megszerzése után magabiztosak és rajt-cél győzelmek voltak, Norbi elhozta mindkét rajtot és nagy fölénnyel nyerte meg szombati és vasárnapi első futamot is.

OXXO Energy Truck Race Team

A második futamok viszont csatákkal és előzésekkel voltak tele mindkét nap. Az első futamos győzelmek után a fordított rajtrács miatt a második futamokon a nyolcadik helyről indult Norbi. Szombaton az első kör végére feljött a negyedik helyre, előtte Reinert defektet kapott és kiállt, majd Hahn nyomában Norbi megelőzte Körbertet, és pár körrel a leintés előtt átvette a vezetést a német pilótától.

A kockás zászló alatt Norbi haladt át elsőként, így szombaton mindkét futam után a Magyar Himnusz szólt a pódiumon - akkor még a csapat sem sejtette, hogy ez vasárnap sem lesz másként.

OXXO Energy Truck Race Team

Vasárnap is pole pozíció, magabiztos győzelem az első futamon, majd következett a második, ismét a nyolcadik helyről rajtolva. Norbi itt már az első kanyarban negyediknek fordult, előtte Albacete ment, akit próbált megelőzni a regnáló Európa-bajnok minden körben, kereste a lehetőséget, bebújt kívülről, belülről, de nem kapkodott, várt a megfelelő - tiszta előzési pozícióra.

Mindketten megelőzték Körbertet, majd a futam második felében Norbi a kettes kanyarban külső íven maradva megelőzte Albacetet, pár perccel később pedig a célegyenesre fordulva Reinertot is...

OXXO Energy Truck Race Team

Az utolsó köröket nem csak a csapat töltötte extázisban a pálya szélén, hanem Norbi is a kamionban, persze ez a vezetésén nem látszódott, de amikor a hétvége folyamán negyedszer intette le elsőként a kockás zászló, belőle is kitörtek az érzelmek, ez a lenti videón tökéletesen látszik és hallatszik is...

Óriási siker egy hétvégén négy futamot nyerni - kettőt a nyolcadik helyről! -, ráadásul mellette minden kifutáson is az élen végezni. Norbi ezzel a maximális, 80 pontot gyűjtötte be (minden futamon 20 pontot kap a győztes), és a szezon második versenyhétvégéje után előnye már 49 pont a tabellán második Jochen Hahn, 52 pedig a harmadik Adam Lackó előtt.

OXXO Energy Truck Race Team

A csapat Spielbergből egyenesen Misanoba utazik, hiszen most nincs szünet, már a következő hétvégén, vagyis május 22-24 között rendezik Olaszországban a szezon harmadik versenyét, ahol tovább szeretné növelni előnyét a tabella élén az OXXO Racing - Axxyss Motorsport.

A tabella állása:
1. Kiss Norbert 145
2. Jochen Hahn 96
3. Adam Lacko 93
4. David Vrsecky 82
5. Antonio Albacete 74

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.