Szeptemberben érkezik a Hungaroringre

Kamion Eb Mogyoródon: már kaphatók a jegyek

Elkezdődött a jegyértékesítés a jövő év szeptember 5-én és 6-án a Hungaroringen sorra kerülő kamion Európa-bajnoki versenyhétvégére.

2014.12.17 14:53MTI

A Hungaroring Sport Zrt. és a viadal promótere, a Truck Race Promotion Kft. szerdai közös sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a napijegyek 4900, a kétnapos hétvégi belépők 6900, a családi - két felnőttnek és két gyereknek - szóló jegyek pedig 9900 forintba kerülnek.

A sorozat idei bajnoka, Kiss Norbert, aki címvédőként érkezik majd a Hungaroringre, kiemelte, évek óta várt arra, hogy hazai közönség előtt versenyezhessen.

"Sokat fejlődött a csapat az elmúlt években, az idén már nemcsak a leggyorsabbak, hanem a legmegbízhatóbbak között is ott tudtunk lenni, remélem, jövő szeptemberben már úton leszünk a bajnoki címvédés felé, mert ez a célunk" - mondta Kiss, s hozzátette, optimistán várja a magyar futamokat, mert egyrészt az ő vezetési stílusának, másrészt a kamionjának is fekszik a Hungaroring vonalvezetése.

Az Oxxo Energy Truck Race Team másik pilótája, a 18 éves Major Benedek kijelentette, számára is előnyt jelent majd a hazai "aszfaltcsík": "a Hungaroring a nehezebb pályák közé tartozik, hasznos lesz számomra az itt felhalmozott tapasztalat".

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, három évre szóló szerződést kötöttek a kamion Eb jogtulajdonosával, és mivel a sorozatnak magyar címvédője van, a jövő szeptemberi hétvégén nagy érdeklődésre számítanak.

"Norbi és Benedek sikerei nyomás alá helyeztek minket a rendezés kapcsán, bízom benne, a sok magyar néző segít majd nekik abban, hogy a magyar pályán is sikeresek legyenek" - tette hozzá Gyulay Zsolt.

Őry Péter, a Truck Race Promotion Kft. tulajdonosa arról beszélt, hogy mivel külföldön azt tapasztalták, a kamion Eb hétvégéi nemcsak versenyek, hanem fesztiválok is, így tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy különböző kísérőprogramokkal egészítsék ki a sorozat mogyoródi állomását.

Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatói tanácsadója azt mondta, jövőre a köztelevízió valamelyik csatornáján az egyes futamokat követő szerdán egyórás összefoglalóval jelentkeznek, a hazai versenyeket pedig élőben akarják majd közvetíteni.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alá tartozó kamion Eb a gyorsasági teherautósport legmagasabban jegyzett sorozata, amelyben a versenyhétvégék mindkét napján rendeznek szabadedzéseket, időmérőt és két futamot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.