Kamion Eb Zolderben

Kiss Norbi futamgyőzelme, Major Beni újabb nagy balesete

Szeptember 19-21 között Zolderbe, az egykori Forma1-es pályára látogatott el a FIA Kamion Európa-bajnokság mezőnye.

2014.09.21 19:27ma.hu
Fotó: OXXO

Szombaton Kiss Norbi volt a leggyorsabb, az időmérőn megfutotta a Pole pozíciót, de a Super pole első körében egy hiba miatt lelassult, majd hozott egy rossz döntést, ugyanis ő úgy látta, hogy simán be tud még állni Albacete elé, nem zavarva őt, de a spanyol rögtön támadott, óvást adott be, mondván Norbi feltartotta, igazat is adtak neki, és elvették a magyar pilóta legjobb idejét.

A második legjobb ideje a harmadik helyhez volt elég, így onnan rajtolt Norbi az első futamon.

Fotó: OXXO

Major Beni nyolcadik lett az időmérőn, majd az első körben baleset miatt piros zászlót kezdtek lengetni, amit Beni pont nem láthatott, mert előtte Janiec kitakarta a zászlót lengető pályabírót, amit francia viszont látott, így ő fékezett, de ekkor Beni még állt a gázon, ráadásul épp lenyúlt a fékerőt beállítani...

Beni elrántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, de mivel Zolder nagyon szűk pálya, rögtön a betonfalnak csapódott, kamionja totálkáros lett, annyira összetört, hogy a helyszínen nem is lehetett megjavítani, így Beni nem tudott versenyezni hétvégén.

Fotó: OXXO

Norbi az első rajtnál picit hibázott, elment mellette Albacete, akit vissza tudott pár kör után előzni, majd kiállt előle Vrsecky, akinek a kormányszervó hűtője romlott el. Ekkor Hahn az élen már messze járt, nem volt esély utolérni, így Norbi spórolt a kamionnal a második futamra, és messze üldözői előtt bejött a második helyen.

Fotó: OXXO

A második futamban Norbi a hetedik helyről rajtolt, ismét megelőzte Albacetet, majd jöttek sorban a többiek, Rodriguez, Lacko, Reinert, mire viszont felért a második helyre, az élen haladó Böesigernek már hatalmas előnye volt, így ismét a második helyen intette le Norbit a kockás zászló.

Fotó: OXXO

Vasárnap reggel szakadó esőre ébredt a Truck Race mezőnye Zolderben, az időmérő is esőben, vizes pályán zajlott. Kiss Norbi a második helyen végzett Albacete mögött, de az első futamon hamar átvette a vezetést riválisától.

Az első kanyarban ott tudott maradni a külső íven Norbi a spanyol pilóta mellett, aki terelte őt kifelé szépen, de pilótánk tartotta magát, így a következő kanyarban már ő volt jobb helyzetben, és át is vette a vezetést. Onnantól körről-körre nyúlt el a mezőnytől, a csapatfőnök nem győzte lassítani, hogy tartalékoljon a második futamra, hisz már 7 másodperccel vezet.

A futam vége felé Norbi már kényelmes tempóban autózva haladt a győzelem felé, senki és semmi nem veszélyeztette, végül közel egy célegyenesnyi előnnyel intette le a kockás zászló Albacete és Hahn előtt.

Fotó: OXXO

A második futamnak Norbi a nyolcadik helyről vágott neki, de hiába rajtolt jól és előzte meg a mellőle induló Albacetet, előtte karambol történt, ami miatt pont az ő oldala lassult be, így a spanyol nem csak Norbit előzte vissza, hanem bement Hahn elé is.

Az élen Lacko zavartalanul autózott, mögüle kiesett Bösiger, akinek felrobbant a turbója, az Albacete-Hahn-Kiss vonat pedig átment Janiecen, és egymással csatázott a jobb helyezésekért.

Egy alkalommal Hahn majdnem kilökte a spanyolt, de nem segítettek Norbinak előrébb jutni, a dulakodás közben elfoglalták az egész pályát, így nem lehetett megelőzni őket. A helyezések végül nem változtak, így Norbi negyedik lett a belgiumi utolsó futamon.

Összességében jól zárta Norbi a hétvégét, csökkentett hátrányán, sőt, visszavette Hahntól a második helyet a bajnokságban, mely rettentően szoros két versennyel a vége előtt:

1. A. Albacete 303
2. Kiss Norbi 297
3. Jochen Hahn 296

A Kamion Európa-bajnokság két hét múlva Spanyolországban folytatódik, majd rögtön a rá következő hétvégén Le Mans-ban záródik. E két utolsó pályán minden évben Norbi volt a leggyorsabb, így csapatunk bizakodva várja a folytatást, és harcol tovább a bajnoki címért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.