Nagy-Britannia: A "tacskólábú" macskák előnyei

Nagy-Britanniában a jelek szerint divatba jönnek a rövid lábú - tacskólábúnak nevezett - macskák.
2002.04.03 10:30

hirdetés

Tenyésztőik szerint ugyanis nagy előnyük, hogy nem képesek felugrani értékes bútorokra és felkapaszkodni függönyökre. Ráadásul az sem valószínű, hogy meg tudnák fogni (és enni) a házimadarat.
"Úgy gondoljuk, hogy ezek a macskák a szó szoros értelmében tökéletesen megfelelnek olyanoknak, akik sok időt töltenek el otthonukban - állította a Daily Mail című lapnak adott nyilatkozatában az 54 éves Barry Newcombe, aki az első "munchkin"-fajta macskát importálta az Egyesült Államokból.
A brit macskatartók egyesülete azonban tiltakozott a tacskólábú cicák angliai tenyésztése ellen. Ellenkezik a macska természetével, ha az állat nem képes ugrani, mászni és vadászni - mutatott rá Therese Clarke, az egyesület igazgatónője.
A brit állatvédők egyesülete viszont arra az álláspontra helyezkedett, hogy ameddig a tacskólábú cirmosok nem szenvednek fájdalmaktól, addig létezésük ellen semmiféle kifogást nem lehet emelni - áll a dpa jelentésében.
Arról, hogy okozhat-e lelki fájdalmat az ilyen macskának, ha mint a rajzfilmben, sohasem tudja megfogni az előtte grasszáló egeret, nem szól az állásfoglalás.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.