Citrom: a fogyás titka!

Ha fogyni szeretnél, és már mindent kipróbáltál, itt az alkalom, hogy a természet erejét hívd segítségül! A citrom, bár savanyú, jó hangulatot csinál, a leve pedig szinte feloldja a zsírt!
2007.10.20 10:53, Forrás: Femina.hu - Turi Niki

Rengeteg C-vitamint tartalmaz (53 mg / 100 g), amely meggyorsítja a zsírégetéshez szükséges pajzsmirigyhormon, a thyroxin termelődését. Ha ebből a hormonból kevés áll szervezeted rendelkezésére, lelassul az anyagcseréd.

Tipp: étkezések között igyál egy pohár citromos vizet!

Ha salátát készítesz, a salátaöntet állhat 4 kávéskanál citromléből és 1 kávéskanál olajból. A halakhoz és a zöldségekhez is kiváló néhány csepp citromlé! Legjobb, ha a citromot fehérjével kombinálod. Egy kevés fehérjével a C-vitamin olyan hormonok termelését segíti elő, melyek a hasról és a fenékrõl tüntetik el a zsírt. Hogy a zsírégetés egész napon át hasson, a reggeli kombináció a legfontosabb: tegyél a kenyérre némi fehérjét, például 1 szelet sajtot vagy sovány túrót, és igyál hozzá 1 pohár frissen préselt citromlevet ásványvízzel hígítva. A kombináció éjszaka, alvás közben is hat, ha este egy pohár joghurtba keversz cirtomlevet.

Gyógyhatása
A citrom egyik leghatásosabb vírusölő, kitűnő szer a megfázás ellen. Bioflavon tartalma miatt vértisztító hatása van, valamint véredény regeneráló tevékenységre is képes. Germánium tartalma pedig rákellenes hatást gyakorol.

Torokfájás, láz, tüdőgyulladás, fejfájás
A megfázásos betegségek egyik leghatékonyabb gyógyszere a citrom. A fejfájás, torokfájás és tüdőgyulladás gyógyításában az A-vitamin segédkezik. A citrom hatalmas baktérium- és vírusölő képességgel rendelkezik, de csak abban az esetben, ha nem cukorral fogyasztod. A cukor ugyanis részben gyengíti az immunrendszer munkáját, részben jó táptalajt nyújt a vírusok szaporodásához. A citromlé a láz csökkentésében is segít.

Vízhajtó
A citrom, ha kúraszerűen használod, vértisztító munkát is végez. A benne lévő rutén regenerálja a kapilláris erecskéket a vesékben. Vagyis a vese sokkal nagyobb lendülettel vízteleníti a tested, és így segít a sejtekben lerakódott salakanyagoktól megszabadulni. Szerveidet egyébként is érdemes jobban megismerned!

Izomgörcs, izomfájás
Izomgörcsöt és izomfájást akkor érezel, amikor nagyfokú ásványhiányban szenvedsz. Az izmoknak szükségük van kalciumra, magnéziumra és még számos más elemre. Ha pótolod a hiányt, elmúlik az izomgörcs. A citrom fogyasztásával megelőzheted a kalcium-, magnéziumhiányt is.

Gyomorégés
Gyomorégést akkor érzel, ha nehezen emészthető ételt fogyasztottál, és gyomrod nem képes gyorsan lebonyolítani az emésztést. Ilyenkor egy fél pohár citromos víz azonnali segítség lehet a rossz érzés leküzdésében.

Koleszterincsökkentő
Az erekben a zsír és más káros anyagok lerakodása lassan, szinte észrevétlenül történik. Ha nem figyelsz oda, a vérnyomásodat is emelheti. Idővel a lerakódás nagyon megviseli az artériákat, és a legnagyobb rombolást a koronaérben okozza. Segíthetsz az állapoton, ha gyakran fogyasztasz citromot.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Fogyjál sétálva! Étkezési szokásaid és jellemed Végleges fogyás

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.