Földönkívüliek Mexikóban?

A Mexikó északi részén található tavakban a NASA földönkívüli élet nyomai után kutat.


2005.04.06 16:32, Forrás: Spicy Press Hírügynökség

Cuatro Cinénagas a neve a Chihuahua-sivatagban található kútszerű tavak csoportjának, ahol az amerikai űrkutatási hivatal most a vizek baktériumállományát vizsgálja. A kobaltkék tavak, a bennük rejlő primitív baktériumok és a korallszerű képződmények a kutatók szerint rengeteg információval szolgálhatnak a földön kívüli élet kutatásához.

A mintegy 170 tóból álló hálózat évtizedek óta tartja ébren a biológusok érdeklődését, mivel az itt található halak, csigák, teknősök és egyéb fajok szinte rivalizálnak a Galapagos-szigetek élővilágával egyedülállóságukban.

A NASA most azokat a lagúnákat vizsgálja, ahol a sziklákat különböző algafajok formálták, s amelyeknek ugyanolyan az állapota, mint a Földé volt a dinoszauruszok előtt kétmillió évvel. Ez lehetővé teszi, hogy beazonosítsák azokat az atmoszféra feltételeket, melyeket a bolygókon a primitív élet jelenléte alakít ki. Ez tenné lehetővé, hogy megállapítsák, mit kell keresni a környező bolygókon, s így kideríthessék, van-e élet a Földön túl.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Földönkívüliek után kutatnak Japánban

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.