Hét arany a magyar mérleg a tajvani Sárkányhajó Világbajnokságon

Hét arany, egy ezüst és két bronzéremmel zárta a magyar csapat mérlegét a hétvégén Tajvanban megrendezésre kerülő Sárkányhajó Világbajnokságon, ahol a csapatot számos síkvízi világbajnok is többek között Kovács Katalin, Kolonics György, Kozmann György és Vajda Attila is erősítette.
2006.10.02 18:50, Forrás: Lex Koan

hirdetés

Hét magyar aranyéremmel zárult az idei Tajvanban megrendezésre kerülő Sárkányhajó Világbajnokság, ahol a vasárnapi versenynapon három újabb aranyérmet gyűjtöttek sportolóink a 2000 méteres mix és férfi, illetve a 250 méteres mix kategóriában. A 250 méteres férfi kategóriában elindult magyar hajó sajnos lecsúszott a dobogóról, így minimális különbséggel ugyan, de a negyedik helyen végzett.

Kovách Ákos a sárkányhajó szakág vezetője kérdésünkre elmondta: "az idei év volt az első, amikor a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség által rendezett Sárkányhajó Világbajnokságra került sor 17 ország részvételével. A magyar csapat teljesítménye kiemelkedőnek mondható. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő években tovább fejlődik e szakág, és minél több ország vesz majd részt e megmérettetéseken, különösen azért, mert 2010-ben Magyarország nyerte el a jogot, hogy megrendezze a Sárkányhajó Világbajnokságot."

A magyar csapat tagjai:

Férfiak

Hoffman Ervin
Krausz Mihály
Hüttner Csaba
Fürdök Gábor
Csabai Edvin
Varga Dávid
Kovács Gergely
Bozsik Attila
Vajda Attila
Foltán László
Kolonics György
Tóth Márton
Végh Attila
Reményi Péter
Tóth János
Kozmann György
Hackler Erik
Sarudi Pál
Balázs Péter
Doma Gergely
Farkas Árpád
Kolozsvári Gábor
Szalai Ferenc

Nők

Reményi Gitta
Kovács Katalin
Barócsi Andrea
Wohner Krisztina
Csay Renáta
Kákai Bettina
Csengeri Adrienn
Faldum Bereniké
Ulveczky Edina

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.