A Nemzeti Sport megjelentette Puskás Ferencről szóló exkluzív könyvét

2005. szeptember 30-án a Ringier Kiadó Kft. és a Nemzeti Sport, Magyarország piacvezető sportnapilapja, sajtótájékoztatót tartott Budapesten, melyen bemutatták Szöllősi György: Puskás című könyvét.
2005.09.30 14:58, Forrás: Ringier Kiadó

hirdetés

A Nemzeti Sport-könyvek sorozatban megjelenő Puskás című könyvet eddig nem publikált fotók és dokumentumok, vallomások, visszaemlékezések alkotják. Az exkluzív kiadvány a leghíresebb magyarról, az Aranycsapat egykori kapitányáról ad összetett és hiteles képet. A könyvben először szólal meg a Real Madrid hajdani szupersztárjának felesége és leánya, mintegy száz kortársa, pályaedző, tolmács, barát mondja el, milyen az ő Puskása, milyen a huszadik század legendás gólkirálya.

A tájékoztatón jelen volt Puskás Ferencné, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Sándor Károly, Szepesi György és Puskás Öcsi más barátai, pályatársai, tisztelői. A beszélgetést Hajdú B. István vezette.

"Megtiszteltetésnek tartom, hogy megírhattam ezt a könyvet Puskád Öcsi bácsiról. A könyv elkészítése során számos segítséget kaptam tőle, családjától, barátaitól. Átélni a magyar foci hőskorát, interjúk, visszaemlékezések alapján, ez minden sportújságíró álma." - nyilatkozta Szöllősi György a könyv szerzője.

"A Ringier Kiadó Könyv divíziója és a Nemzeti Sport fontosnak tartja, hogy a továbbiakban is könyvek kiadásával tisztelegjen, a magyar sport, Puskás Ferenchez hasonló nagy alakjai előtt." - mondta Kálnoki Kis Attila, a Nemzeti Sport főszerkesztője. "A Puskás Ferencről szóló könyv hátterét az a komoly archív anyag adja, amit a szerző kutatása során a visszaemlékezések, dokumentumok alapján összeállított. Az olvasó így egy izgalmas történetekben bővelkedő, hiteles életrajzot tarthat a kezében."

A tartalomból:-

Több mint száz nyilatkozó a világhírű Puskás Ferencről, a huszadik század gólkirályáról a Real Madrid és a FIFA elnökétől kezdve ismert művészeken át gyerekkori barátokig és a madridi házvezetőnőig, az athéni tolmácstól a vancouveri pályaedzőig

- Először szólal meg a Real Madrid hajdani szupersztárjának felesége és leánya
- Ismerje meg Puskásék disszidálásának drámai körülményeit
- Több mint négyszáz fotó, köztük rengeteg, idehaza még nem publikált felvétel Puskás Ferenc külföldi karrierjéről

- Családi felvételek, spanyolországi, görögországi, kanadai fotók
- Puskás Öcsi, a legendás Aranycsapat kapitánya a kispesti szegénynegyedtől a világhírnévig

- Puskás a görög klubfutball legsikeresebb edzője
-Miért maradt Puskás Nyugaton 56 után és azután miért tért haza? Miért nem lehetett rábírni még magyarországi látogatásra sem 25 esztendeig?

- Legendák és igaz történetek Puskásról, aki rászorulók százain segített pénzzel, kapcsolatokkal, embereket mentett meg az ötvenes évek borzalmaitól, emigránsokat támogatott, ismeretlen honfitársait látta vendégül tömegesen

-Miért nem Puskás kapta az Aranylabdát 1960-ban, amikor négy gólt rúgott a BEK-döntőn?
-Barátok Bozsik Cucutól Alfredo di Stéfanóig és Simándy Józseftől Habsburg Ottóig
-Puskás, a katona: a Néphadsereg sportszázadától, a rettegett Farkas Mihály barátságától, Franco tábornok kitüntetéséig, a görög katonai diktatúráig és Pinochet országáig
-Hírességek Puskásról George Besttől Nacsa Olivéren és Vágó Istvánon át Lennart Johanssonig

-A szupersztár hétköznapjai: mikor hol lakott, milyen autóval járt, milyen zenét hallgatott, mit evett, mit ivott a legnagyobb futballista
-Puskás, az egyetlen edző, aki a Föld összes kontinensén dolgozott
-A nagy beteg Puskás, aki öt éve kórházban él
-Puskás a háromszoros dédnagypapa - az unokák már baszk hazafiak


A szerzőről:

Szöllősi György 1977. augusztus 5-én Budapesten született, a gimnáziumot a pesti piaristáknál, az egyetemet a Szegedi Egyetem budapesti tagozatán, kommunikáció szakon végezte el.

Tizennyolc éves kora óta publikál a Nemzeti Sportban, 1998 és 2001 között a labdarúgó-rovat munkatársa volt. 1997-ben Czibor - Dribli az égig címmel könyvet írt az Aranycsapat balszélsőjének életútjáról. Sajtóreferense volt a 2004-es és a 2008-as Európa-bajnokság megrendezését célzó magyar pályázatnak. 2001-től két éven át vezette a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtóosztályát, egyúttal a magyar válogatott sajtófőnöke volt, és dolgozott az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) prágai és londoni Bajnokok Ligája mérkőzések helyszíni sajtófőnökeként.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció hirdetés

Magnum: Kaliber az ügyvitelben

Magyar integrált ügyviteli rendszer forgalmazását kezdte meg több év próbaüzem után a gyártó, a Magnum IT Kft.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.