Strandröplabda - Az utolsó esély Balatonbogláron

Hétvégén (2005. augusztus 13-14.) a balatonboglári Platán Strand ad otthont a Kelet-Nyugat Strandröplabda Körverseny, NIVEA Nyugat-kör negyedik, utolsó fordulójának.
2005.08.11 12:13

hirdetés

A helyszín sok résztvevőnek ismerős lesz, hiszen az idei esztendő első jelentős strandröplabda-eseményét, az Egyetemi- és Főiskolás Országos Bajnokságot itt rendezték június első hétvégéjén. Ez az idei utolsó Nyugat-kör állomás, itt kínálkozik utoljára lehetőség a párosoknak a pontszerzésre, hiszen a jövő hétvégén a vonyarcvashegyi Kelet-Nyugat Gála következik.

Visszavágás? Talán a férfiaknál

Érdekes, izgalmas, színvonalas mérkőzéseket hozott a NIVEA Nyugat-kör előző, harmadik fordulója Keszthelyen. A hölgyeknél korábban verhetetlennek tűnt az Agárdon és Tatán is győztes Antoni Krisztina, Dégi Barbara duó, ám a gyenesdiási országos bajnokság után a keszthelyi tornán is legyőzték őket.

Az ob-n a másnap ezüstérmet nyert Nyári Virág, Pethő Anita kettőstől 25:12-re, a végső győztes Józsa Zsuzsanna, Dambendzet Nathalie egységtől pedig 25:14-re kaptak ki Dégiék. Józsáék a keszthelyi állomáson már nem lehettek ott, hiszen svájci csapatukban, a Kanti Schaffhausenben elkezdték az alapozást, ám Nyáriék készen álltak az újabb ütközetre. Ütközet végül nem lett a találkozásból, de jóformán egy hervatag csatácska sem, hiszen a Nyári, Pethő duó imponáló magabiztossággal és ritkán látható játékintelligenciával simán (2:0 - 17, 14) verte a korábbi egyeduralkodókat.

Antoniék ezért a vereségért már nem vehetnek revansot, hiszen Pethő Anita csak nézőként lesz jelen Bogláron, mert jelenleg nála is a csomagolásé a főszerep, a következő szezonban Várhegyi Anikó társaságában a francia Beziers együttesét erősíti.

A férfiaknál más a helyzet. A Kométa Kaposvár magyar bajnok ütője, a magyar válogatott ifjú kitűnősége, Németh Szabolcs a korábbi nyarakat az utánpótlás-válogatottak edzőtáboraiban töltötte, idén aztán rájött, hogy a strandröplabda igazán neki való, így bizonyára Bogláron ismét összeáll a Keszthelyen második helyen végzett Németh Szabolcs, Szauter Péter páros. Azért lettek "csak" ezüstérmesek, mert a Honti Rchárd, Vocskó Máté duót nem tudták legyőzni a fináléban. A pontokat tekintve egyik egység sem áll túl jól, minden valószínűség szerint tehát ott lesznek a Platán Strand homokján, és senki ne lepődjön meg, ha ismét a fináléban adnak majd randevút egymásnak.

Technikai információk

A NIVEA Nyugat-kör negyedik állomása Balatonbogláron, augusztus 13-án, szombaton 09:30-kor a sorsolással kezdődik, az előző forduló páros pontverseny eredményeire támaszkodó kiemeléssel. Szombaton négy pályán a selejtezők zajlanak a férfi és a női párosoknak, vasárnap két pályán pedig a döntők.

Nevezni lehet a helyszínen, szombaton 07:30-9:00-ig a nevezési díj a párosoknál 1500 Ft/fő/forduló, azaz 3000 Ft/csapat/forduló.

A párosok versenyeivel párhuzamosan szombaton családi és mix parkröplabda verseny lesz a barátok, hozzátartozók, strandolók részére a füves pályákon, vasárnap a két homokos pályán vegyes csapatok - Baráti Körök tornája (4-4 ellen).
Nevezni a parkröplabdára szombaton 11:00-ig lehet, a vasárnapi vegyes strandröplabdára (vasárnap) 10:00-ig.
Nevezési díj a családi, mix és vegyes strandröplabdára: 2000 Ft/csapat.

Az időjárásról

Hazudni, kamuzni, rizsázni, füllenteni, az igazságot elferdíteni, valótlant állítani nem szoktunk, nézzünk szembe a tényekkel: esni fog az eső. Reméljük nem nagyon és nem sokat, és persze azt is reméljük, hogy nem lesz hideg. Komolyra fordítva a szót, a meteorológiai előrejelzések szerint hétvégén napos és borús időszakok váltják majd egymást a Balaton térségében, futó záporokra mindenütt számítani kell, de alapvetően nyugodt, csendes, napos, meleg idő lesz. Így azért mindjárt más, nem?!

Utóiratként egy kis előzetes

A boglári fordulót követő hétvégén, augusztus 20-21-én rendezik a vonyarcvashegyi strandon a NIVEA Kelet-Nyugat Országos Strandröplabda Döntőt, azaz a Gálát, ahová a Kelet-körről és a Nyugat-körről egyaránt 8-8 férfi és női páros kvalifikálja magát. A végső sorrend a körök augusztus 14-i fordulói (Abádszalók és Balatonboglár) után alakul majd ki.

A vonyarcvashegyi Gálán nem csak azok léphetnek homokra, akik a versenyprogramban szerepelnek, hanem azok is, akik nem tudták kvalifikálni magukat a döntő mezőnyébe. Számukra egy külön minibajnokságot rendeznek. A nemzeti ünnepen, augusztus 20-án működésbe lépnek a pályák köré felállított nagyteljesítményű reflektorok, és kezdődhet az éjszakai strandröpi!!!

A Nyugat-kör versenyeiről részletes információk, versenykiírás, nevezési nyomtatványok, a pontverseny állása a www.sportlinea.hu weboldalon.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Dübörög a stranröplabda-szezon Brazíliáé a röplabda arany Strandröplabda Röplabda Női röplabda Extraliga Röplabda bajnoki eredmények Röplabda: Hazai győzelem a rangadón Röplabda: Másodszor is legyőztük a horvátokat Vasas győzelem a röplabda bajnokságban Röplabda: Nagy csatában győzött a kisebbik kaposvári csapat

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.