Eleuszisz Színház: Ütközet a krumpliföldön

Ütközet a krumpliföldön - avagy diavetítés felnőtteknek az 50-es 60-as évek politikai meséiből. Az előadás április 16.-án és 17.-én este 20 órakor tekinthető meg a Millenáris Fogadójában.
2004.03.19 17:26, Forrás: Millenáris Kht.

A diafilm virágkora az egykori szocialista országokban az ötvenes-hatvanas évekre tehető. A diafilmek alkotói természetesen elsősorban a gyerekekhez kívántak szólni az úttörők erkölcsös viselkedését dicsérő kalandos történetekkel és a szocialista eszmeiséget, témákat feldolgozó allegorikus állatmesékkel. Olykor azonban a felnőtt korosztályt is célba vették a fémgyűjtés fontosságáról, az amerikai krumplibogár elleni harcról, az alkohol testet és lelket roncsoló hatásáról, az ellenforradalmi lázadást felgöngyölítő magyar tengerészekről szóló didaktikus műveikkel.

A produkció humoros, ironikus formában mutatja meg az 50-es évek ideológia "harcát", amikor még a népművelők diavetítőikkel felvértezve, a falvakat járva hirdették a Népköztársaság győzelmét. Az előadás korabeli feljegyzések alapján készült, versekkel, régi munkásmozgalmi dalokkal, és a kor hangulatát idéző színpadi látvánnyal fűszerezve.

Diafilmek: Amit az alkoholról tudni kell...; Nagyvilág a kislakásban; Ütközet a krumpliföldön; Barkácsoló Ferke; Csihajda

Színművész elvtársak: Mogács Dániel, Varga Lajos, Moskovits Krisztina
Műsorvezető: Bíró Dániel
Jelmez: Sárkány Katalin
Diafilm szakértő: Bíró Ferenc

Jegyár: 600 Ft (az előadás napján a helyszínen: 650Ft)
Szamizdat kísérőprogram






print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.