Hot SALSA de CUBA - Milagros Piñera & Sanmera koncert

Az elmúlt években a latin zene térhódítása hazánkban is egyre jelentősebbé vált. Egyértelműen megnőtt az igény a salsa világának megismerésére, egyre több tánciskola és szórakozóhely nyitotta meg kapuit.
2006.06.05 23:03, Forrás: redlemon

Ezt a rohamosan növekvő igényt kívánja kielégíteni a Latinos.hu, mely arra törekszik, hogy a magyar közönséggel megismertesse a műfaj legjobbjait azáltal, hogy világszinten ismert és elismert együtteseket hoz Magyarországra.

A június 7-i, az Almássy téri Szabadidőközpontban tartandó Milagros Piñera & Sanmera koncert az első állomása annak a nagyszabású rendezvény sorozatnak, amely idén júniustól sokak örömére végre megteremti a lehetőséget arra, hogy egyre többen élhessék át a salsa csodálatos, élénk zenei világát hazánkban is.

Ausztirában Milagros Piñera teremtette meg a kapcsolatot a salsa és osztrák zenészek között. Piñera, kirobbanó hangjával méltán lett vezető énekese a Klaus Bräuer vezette 10 tagú zenekarnak, melyet az izzó ritmusok és izgalmas szólók mellett az erőteljes rézfúvósok tesznek igazán különlegessé.

MILAGROS PIÑERA
1965-ben született Cardenasban, Kubában, egy zenész családban. Gyermekkora óta a zenéért él. Miután ének, gitár és rendező szakon elvégezte a havannai Nemzeti Művészeti Oktató Iskolát, számos fesztiválon lépett fel, mint énekes-gitáros. Milagros emellett igyekezett továbbadni tudását: Limovar és Varadero kulturális házában tanított zenét. A kilencvenes évek közepe óta él Ausztriában, ahol mára rajongott énekes, gitáros és ütős. Játszott több együttesben is, de saját önálló fesztiválokat is rendezett már.

Az elmúlt években Milagros óriási karriert futott be, épp oly sikeres szóló műsoraival a bécsi klubbokban, mint a Porgy & Bess-ben, az Engel-ben vagy a Metropolban. De ő volt a "démoni halál" is a bécsi Ronacher-ben, a Paulus Manker rendezte "f@lco a cyber show"-ban.
2000 nyarán társult Daisy Jopling-gal és megszületett a "son dos". Milagros továbbra is járta a világot latin formációkkal és osztrák zenészekkel és számtalan fesztiválon, rendezvényen (pl.: Bad Gastein - Jazz on Snow, Sunsplash) kápráztatta el a latin zene szerelmeseit.
2002-ben kezdett el dolgozni első szó

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Képekben Gloria Estefan a szamba és a salsa "királynője" A salsa történelemkönyve Dirty Dancing Salsa Party I. Budapest Salsa Fesztivál

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.