Európa Fesztivál - Többnapos ünnep az EU csatlakozás évfordulóján

Európa Fesztivál néven az idei év legnagyobb szabású ingyenes kulturális rendezvénysorozata lesz Budapesten, 2006. április 30. és május 6. között.
2006.04.24 11:50, Forrás: R&R Kommunikáció

Az uniós csatlakozás évfordulóját és az elmúlt két év több mint tizenkétezer sikeres, az Európai Unió által támogatott programját, fejlesztését köszönti egy közel száz kulturális programból álló rendezvénysorozat, az Európa Fesztivál.

Magyarországon az Európai Unióból érkező források felhasználásával és a sikeres pályázatainknak köszönhetően több ezer fejlesztés kezdődhetett meg.
Az elmúlt két év uniós sikereit bemutató Európa Fesztivál egy jókedvű, sokszínű, szórakoztató forgatag, amelynek minden programja ingyenesen látogatható.

Az Európa Fesztivál bevezető eseményeként április 30-án mutatkozik be a Jazz Híd, amely a Clark Ádám téren várja a jazzrajongókat a műfaj legkiválóbb művészeivel, fellépőivel.

Május elsejétől hat napon át a Kossuth tér uniós színekbe öltözik, helyet adva a legnépszerűbb hazai előadóknak. Fellép a Hooligans, az R-GO, Roy és Ádám, a Zanzibar, a Bon-Bon, a United, fél tucat Megasztár és további tizenkét együttes, előadó.

Az idősebb korosztály zenei ízlését is kiszolgálva a fellépők között megtalálható lesz Aradszky László, Koós János és a Korda György - Balázs Klári páros is.

Hogyan lehet uniós támogatást szerezni beruházásokhoz, fejlesztésekhez, projektekhez? Erre a kérdésre kapnak választ mindazok, akik benéznek az EU sátorba, ahol az Unió által támogatott sikeres pályázók mutatkoznak be és egy beszélgetés keretén belül elárulják a titkot.

Európaiságról, európai országokhoz fűződő viszonyukról vallanak népszerű színészeink, közéleti személyiségek a "Sztárok a Pódiumon" című program részeként.
Délutánonként más és más közismert személlyel találkozhatnak és beszélgethetnek a fesztivál résztvevői az EU sátorban. Malek Andrea, Gubás Gabi, Gallusz Niki és Szabó Győző osztja meg gondolatait Európáról.

A program részeként felállítanak egy élő, internetes, ötállomásos játszóházat, ahol az érdeklődők kipróbálhatják, hogy mennyire lennének sikeresek egy uniós pályázat elkészítésében. A kíváncsiskodók öt tulajdonságukat tesztelhetik a játszóházban. Megtudhatják, hogy milyen értékeket kapnának önismeretük, kitartásuk, kreativitásuk, stratégiai gondolkodásunk és tájékozottságuk tekintetében. A játszóházban az is kiderül, hogy népszerű sztárjaink mennyire teljesítenek jól ezen az öt területen.

A színvonalas programokon túl külön érdekességnek számít, hogy európai zenélő padok várják azokat, akik elfáradtak a szórakoztató kavalkádban. Az uniós országokra jellemző zenéket hallgathat az, aki az adott ország padjára leül, az Európa Fesztivál kissé elfáradt vendégei így pár percre rögvest Párizsban, Rómában, Bécsben vagy Madridban érezhetik magukat.

Az Európa Fesztivál szóvivője hazánk egyik legnépszerűbb fiatal színművésze, Pindroch Csaba, a rendezvény műsorvezetői: Németh Kristóf és Garami Gábor.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Mária evangéliuma, A muzsika hangja a 2006-os nyári fesztiválon 20 ország újságírói a Budapesti Tavaszi Fesztiválon Táncos siker az első magyarországi Fringe Fesztiválon Versfesztivál a Nemzeti Színházban Zenekari túljelentkezés a Wan2 és a Hegyalja fesztiválokra

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.