Aki egyszer megvette...- Valódi ékszerdoboz a Shuttle SG33G5 XPC Glamor!

A legfrissebb Intel-alapokra épített barebone gépet már csak a CPU hűtése és ezért csendessége is érdemesítené arra, hogy ajánlják, ára azonban elgondolkodtató.
2007.10.25 10:30, Forrás: szamitastechnika.hu

Valószínű, hogy aki egyszer vásárolt egy szépséges SFF (Small Form Factor - kb. kis méretű, de a híres médiaszemélyiség után szabadon hívhatjuk "parkettás lakásba valónak") PC-t, az többé nem nagyon akar már teljes méretű PC-t. Persze sokan vannak, akik kicsi gépet akarnak és mivel nem fontos nekik a 3D-s teljesítmény, nem baj, ha nem a leggyorsabb a merevlemez, így a szebbnél-szebb noteszgépek közül választanak. Az SFF barebone-ok a köztes utat képviselik, hiszen mivel asztali PC-kbe való alkatrészekből épülnek fel, építhető belőlük gyors gép.

Kicsi és csinos

A Shuttle még a Computex alatt mutatta be új barebone rendszereit, melyek már a hazai piacon is elérhetőek. Az évek során a meglehetősen változatos méretű és kivitelű gépekből álló kínálatuk letisztult a nagyjából cipődoboz méretű SFF barebone gépekre, de ezeken belül meglehetősen széles a kínálatuk. Éppúgy kínálnak csinos, egyszerű, de célszerű felépítésű irodai mindenest, mint házimozi gépet, előlapi kijelzővel, távirányítóval, Dolby Digital Live!-al és DTS Connect-tel. Jelen vizsgálódásunk tárgya a középmezőnybe tartozik, kiváló otthoni, kis irodai (akár erő)gép is építhető belőle.

Haladjunk kívülről befelé! Az előlapon lenyíló ajtó takarja az 5,25 hüvelykes bővítőhelyre építhető optikai meghajtót. Végre a nyitó gomb mögött olyan mechanika található, ami biztonságosan és megbízhatóan kinyitja a meghajtó lemeztálcáját, bárhová is legyen elhelyezve annak gombja az előlapján. Középütt is nyitható egy ajtó, ami a 3,5 hüvelykes helyet takarja, ahová a régi iskola hívei a floppymeghajtót, a modernebbek az egyre népszerűbb, ugyanekkora helyre csavarozható memóriakártya olvasókat építhetik - ettől külön található a 3,5 hüvelykes merevlemez helye. A legalsó ajtó alá pedig a mikrofonos fejhallgatókhoz használatos két jackdugó aljzatát, két USB 2.0, illetve egy FireWire kapu csatlakozóit dugták.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

A kikapcsolt gépek áramfogyasztása akkora, mint Magyarországé Ötcsillagos Panda-teszt a PC Worldben Itt a kétszer gyorsabb! Vége a winchestereknek? Mindent verő PDA: 30 GB-os winchester, Wi-Fi és gigant kijelző! Már kapható a winchesteres Samsung telefon Minden idők legnagyobb kapacitású mobilwinchestere, öt év garanciával Nem lesz több IBM winchester

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.