A súlyadóba épülhet a regisztrációs díj

Az Európai Bizottság kedden elfogadta a gépjárművek adóztatására vonatkozó irányelv tervezetét, amelyet Kovács László terjesztett a testület elé.
2005.07.06 07:30, Forrás: Népszabadság

hirdetés

A szöveget még a pénzügyminiszteri tanácsnak (Ecofin) is jóvá kell hagynia ahhoz, hogy a direktíva a tagállamokban életbe lépjen, kötelező jelleggel.

Brüsszel nem javasol új európai adót, s továbbra is a tagállamok belátására bízza, hogy hol milyen mértékben adóztatják a gépjárműhasználatot. Az elképzelés lényege, hogy az egységes EU-piac elveit sértő regisztrációs adó fokozatosan az üzemben tartást terhelő adó - Magyarországon minden bizonnyal a súlyadó - részévé válna. Kizárnák a kettős adóztatást, s 2009-re az adó negyedét, 2011-re pedig a felét már a környezetvédelmi szempontoknak, azaz az adott gépkocsi károsanyag-kibocsátásának függvényében kellene meghatározni.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Megszűnhet a regisztrációs adó A németek is pert fontolgatnak a magyar regisztrációs adó miatt A Renault szerint "kicselezhető" a regisztrációs adó A piacot tovább fékezheti a regisztrációs adó, amelyet már áfa is terhel Nem csökkennek az ÁFA-kulcsok - Emelkedik a regisztrációs adó mértéke

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.