Már 1600 halottja van az algériai földrengésnek, több mint hétezer sebesült

Meghaladta az 1600-at azoknak a száma, akik életüket vesztették Algériában a szerda este bekövetkezett földrengésben - jelentette be pénteken Ahmed Ujahia algériai kormányfő.
2003.05.23 20:56

Algírt és a fővárostól keletre elterülő tengerparti térséget szerda este rázta meg a Richter-skálán mérve 6,7-es erősségű földrengés. Az algériai belügyminisztérium adatai szerint több mint 7200 ember sérült meg.

Minden bizonnyal tovább fog súlyosbodni a halálos áldozatok és a sérültek száma is, mert a fővárostól keletre elterülő Bumerdesz körzetében több településen egész családokat temettek maguk alá a kártyavárként összeomló épületek. Az algíri belügyminisztérium pénteken megerősítette, hogy több száz személyt a hozzátartozók bejelentése alapján eltűntként tartanak nyilván.

Francia és német felajánlások után pénteken Törökország is mentőalakulatot küldött Algériába. A mentőcsoport gyógyszerkészlettel és sátrakkal már el is utazott a török kormány által bérelt repülőgépen a katasztrófa sújtotta területre. Svédország 75 tagú mentőalakulatot és 12 mentőkutyát küldött Algírba.

A svéd kormány élelmiszereket is juttatott a földrengés áldozatainak. A belga kormány is útnak indított egy segélyszállítmányt pénteken Algériába, valamint a térségbe utazott egy 67 tagú belga kutató- és mentőcsapat hat kiképzett kutyával. A mentőosztagoknak eddig tíznél több élve maradt embert sikerült kiemelniük a romok alól, köztük egy 18 hónapos kisbabát, egy 60 esztendős férfit és egy 12 éves kislányt.

Magyar mentőcsapat indul a földrengés sújtotta Algériába

A miskolci mentők négy kutyával szombaton az algériai fővárosba, ahol a legfrissebb adatok szerint már 1600-ra emelkedett a szerdai földmozgás halálos áldozatainak száma, és több mint 7 ezren megsérültek. Két nap után 10 embert, köztük egy másfél éves gyereket hoztak ki élve a romok alól.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Algéria: Háromnapos gyászt rendelt el az államfő Legalább 1092 halottja és 6782 sebesültje van az algír földrengésnek - nincs magyar áldozat

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.