A hungarista vezér apja titkosszolga volt - Az Orbán-kormány alatt kirúgták

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy titkosszolgálati szál is felbukkant a magát nyilasszervezetnek tartó Magyar Jövő Csoport keltette botrányban.
2004.09.10 10:29, Forrás: MNO+hírtv.net

A csoport vezetője Bácsfi Diána a lapnak megerősítette: édesapja a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat őrnagya volt, személyzeti ügyekkel foglalkozott, de 2000 nyarán, az Orbán-kormány idején eltávolították munkahelyéről.

Bácsfi édesapja jelenleg a Belügyminisztériumban dolgozik. Bácsfi Diána, aki meggyőződéses hungaristának vallja magát, azt állítja, hogy világ életében elkötelezett volt az eszme iránt. Mindezek ellenére a plakátragasztó akcióig ez a hungarista felfogás nem tünt fel senkinek a lány környezetében. Az ELTE diákja egyébként korábban tagja volt a provokátornak tartott Szabó Albert Magyar Népjóléti Szövetségének.

"Édesapám a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat őrnagya volt, személyzeti ügyekkel foglalkozott, de 2000 nyarán eltávolították munkahelyéről, ezután a Belügyminisztérium munkatársa lett" - mondta a Magyar Nemzet kérdésére Bácsfi Diána, az MJCS elnöke. - Eltávolítása összefügg az akkor még működő, általam vezetett Árja Nemzeti Ellenállás nevű hungarista szervezet működésével - tette hozzá Bácsfi.

Ismeretes: az MJCS október 15-re a budapesti Terror Háza Múzeum elé jelentett be demonstrációt, amelyen a nyilas hatalomátvétel és Szálasi Ferenc hatalomra jutása emlékére koszorúzást tart. A BRFK a bejelentést tudomásul vette, de a parlamenti pártok és számos civil szervezet elítélte a rendezvény célját és eszméit.

- Tisztában vagyok vele, hogy az önkényuralmi jelképek használata vétség, amely pénzbírsággal büntethető, az októberi rendezvényért egy személyben vállalom a felelősséget - jelentette ki Bácsfi Diána. - Bízom benne, hogy apámat nem hurcolják meg miattam, mivel külön élünk, és régóta nem találkoztunk - jelentette ki a szervezet vezetője.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.