Kerékbilinccsel a rokkant-kedvezménnyel visszaélők ellen

A parkolási engedéllyel rendelkező gépjárművekre a Közterület Felügyelet munkatársai kerékbilincset helyeznek fel. Az engedély jogosságát igazolni kell.
2004.02.13 20:12

Február 12-én a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály, a Budapesti Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a VI -VII. Kerületi Rendőrkapitányság, a Közterület Felügyelet valamint a kerületi Polgármesteri Hivatal munkatársainak jelenlétében a Budapest VI., Szinyei Merse utcában hajtották végre az első akciót.

A parkolási engedéllyel rendelkező gépjárművekre a Közterület Felügyelet munkatársai kerékbilincset helyeznek fel. A jelentkező tulajdonosnak igazolnia kell a parkolási engedély valódiságát, illetve felhasználásának jogosságát. Amennyiben az igazolvány hamis, úgy közokirat-hamisítás bűntette elkövetése megalapozott gyanúja miatt indítanak eljárást a szabálytalankodó ellen.

Abban az esetben, ha az engedély valódi, a felhasználónak igazolnia kell a felhasználás jogosságát, vagyis a mozgáskorlátozottság tényét illetve azt, ha valaki a jogosult személyt szállítja a gépkocsival. Amennyiben a szabálytalanul - ingyenesen - parkoló személy jogosulatlanul használja fel a más nevére kiállított igazolványt, úgy bűncselekmény elkövetése miatt jelentik fel őt a kerületi rendőrkapitányságon, ráadásként a Közterület Felügyelet is kifizetteti az elmulasztott parkolási díjat.

Az akció - a rendőrség tájékoztatása szerint - a mozgáskorlátozottak érdekében, az ő kezdeményezésükre történik, annak minden mozzanatát figyelemmel kísérik. Azoknak az autósoknak megköszöni a Budapesti Rendőr-főkapitányság a türelmét és együttműködését, akik szabályosan, jogosan felhasznált parkolási igazolvány ellenőrzése során szenvednek el kisebb kényelmetlenséget.

A képet a rendőrség bocsátotta rendelkezésre.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.