null

Hogyan manipulálják a lottószámokat?

A nyeretlen szerencsejátékosok szerint a manipulációra többféle eszköz létezik, a Szerencsejáték Rt. szerint kizárt a külső befolyásolás.
2002.12.04 11:04

A Blikk olvasói szerint a nyerőszámokat többféleképpen is lehet manipulálni, ezeket mi is megosztjuk olvasóinkkal:

1. A golyók látszólag össze-vissza mozognak. A valóságban azonban ezt egy számítógép segítségével már jó előre beprogramozzák, így a golyók sorra, az előre kiszámított rendben pottyannak ki a sorsolási gömbből.

2. A plexicső, amelyen kiesik a golyó, dupla falú. Belül szív, de a két fal között fújja a levegőt. A nyertesnek szánt öt golyó néhány milliméterrel kisebb, mint a nem nyertesek, amelyiket tehát nem akarják "kihúzni", azt a szélesebb sávon a plexicső egyszerűen kifújja a nyílásból.

3. Ha valaki mégis eltalálná mind az öt nyerőszámot, akkor a Szerencsejáték Rt. azt mondja, nem ő volt az egyedüli nyertes, csak hogy ne kelljen kifizetni a teljes nyereményt.

Az ötleteken Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője derült a legjobban, tréfásan máris megjegyezte: fel fogja az ötleteket terjeszteni a cégvezetésnek. Aztán elmondta, a csalás lehetősége kizárt. A golyókat és a számsorsoló gépet az Országos Mérésügyi Hivatal rendszeresen hitelesíti, a golyók között nem lehet sem méretbeli, sem súlybeli eltérés. Minden sorsolás előtt ellenőrzik és közjegyző előtt lepecsételik a gépet, majd közvetlenül a húzás előtt egy másik közjegyző ellenőrzi a pecsét sértetlenségét, ráadásul bárki előzetes időpont-egyeztetés után személyesen is megtekintheti a gépet.

Az utolsó vádponttal kapcsolatban Somorai kifejtette, hogy minden pénzátutalás mellé a nyertes szelvénnyel kell igazolni, hogy valóban jogosan került a pénz a nyertesnek kikiáltott személy(ek)hez. Ha a nyilvántartás több nyertest mutat ki, ám csak egyvalaki jelentkezik a pénzért, akkor a jelentkezési határidő lejárta után a megmaradt összeget új sorsolásra bocsátják, ahol tárgynyereményként az adott hét játékosai között osztják ki.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Ezen a héten sincs ötös a lottón! Kizárható a lottócsalás lehetősége Minden idők egyik legnagyobb nyereménye a lottón

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.