Vadász János volt a pisztollyal fenyegető képviselő

Vadász János keveredett incidensbe kedden a Kodály köröndnél egy biciklis futárral; az MSZP országos választmányának volt tagja azt állítja: őt támadták meg - közölte a Magyar Televízió Híradója vasárnap este.
2007.07.29 22:30, Forrás: MTI

hirdetés

Az egykori szakszervezeti vezető maga jelentkezett a rendőrségen vasárnap reggel. A politikus írásban tett vallomást és azt állítja: a biciklis megtámadta, és ő csak védekezett.

"Engem ért támadás, méghozzá teljesen indokolatlanul és számomra megmagyarázhatatlan módon. Ebben a támadásban kellett - hogy meg ne üssön - jogos önvédelmet alkalmaznom" - mondta a hírműsorban a politikus.

Az MTI birtokába került Vadász János vallomása, amit emailen juttatott el Bodnár Zsolt ezredeshez, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez. Ebben azt írta: épp az ellenkezője történt annak, ami a híradásokban elhangzott.

Vadász János vallomása szerint kedden reggel az Andrássy úton a Hősök tere felé haladt, amikor látta, hogy egy kerékpáros "agresszíven, a közlekedés biztonságát veszélyeztetve cikázott a gépkocsik között". Dudával figyelmeztette a kerékpárost a kiépített kerékpárútra, majd továbbhajtott.

Vadász János a Kodály köröndnél jobbra kanyarodva vett észre, hogy a kerékpáros utánament, és a piros lámpánál megálló autó bal oldalát ököllel ütögette. A politikus - elmondása szerint - lehúzta az ablakot és megkérdezte, mi a baja a futárnak, aki "trágár, becsületsértő, gyalázkodó" választ adott.

A lámpa ekkor zöldre váltott, a politikus elindult, de a futár a kocsi lehúzott bal ablakának az oszlopába kapaszkodott. A politikus ezért megállt, kiszállt autójából, és személyi igazolványát felmutatva felszólította a kerékpárost, hogy igazolja magát.

A futár - Vadász János elmondása szerint - erre nem volt hajlandó, sőt közeledett, hogy tettlegesen is bántalmazza. A politikus vallomása szerint ekkor, védekezésként vette elő a gépkocsiból a riasztópisztolyát, hogy megállítsa a támadót. Ezt sikerült elérnie, a biciklis megállt és tovább gyalázkodott. Vallomása szerint a politikus arra kérte az odagyűlő embereket, hívjanak rendőrt, de azok nem segítettek; ekkor szállt vissza autójába, és hajtott el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap tudatta: a szombati híradásokat követően a rendőrségen jelentkezett az a személy, aki az érintettje a Kodály köröndi incidensnek. A rendőrség azt is közölte, hogy mivel az 56 éves, V. J. monogramú magyar állampolgár nem országgyűlési képviselő, ezért a garázdaság miatt indított eljárást a BRFK VI. kerületi rendőrkapitánysága folytatja tovább.

Az incidensről a Blikk szombati számában nyilatkozott a sértett, aki elmondta, hogy egy szürke színű autó leszorította őt az útról, mire rémületében a gépkocsi tetejére csapott és szidalmazni kezdte a sofőrt. A 25 éves fiatalember elmondása szerint az autós "elővette képviselői igazolványát", és arra hivatkozva követelte, hogy a futár is igazolja magát. Amikor a fiatalember erre nem volt hajlandó, a sofőr behajolt autójába, pisztolyt vett elő és megfenyegette őt. Egy üzlet és egy kávézó tulajdonosa a fiatalember segítségére sietett, ekkor az autós visszaült kocsijába, és elhajtott - írta a Blikk. A futár a rendőrségen feljelentést tett.

A BRFK VI. kerületi kapitánysága ennek nyomán rendelt el garázdaság gyanúja miatt nyomozást, kihallgatták a tanúkat, és mivel felmerült a gyanú, hogy egy országgyűlési képviselő is érintett az ügyben, a rendőrség az ügyet a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatalhoz továbbította.

A Blikk szombaton azt is írta, a rendőrség tanúkat hallgatott meg, akik a nekik bemutatott fotók közül "ugyanannak az ellenzéki képviselőnek a portréját választották ki". A Népszabadság szintén szombaton azt közölte, értesülésük szerint Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője volt az, aki megfenyegette a biciklis futárt. Az országgyűlési képviselő még szombaton tudatta: a személyét ért rágalmak miatt jogi lépéseket tesz a napilappal szemben.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Az áldozat már megvan, a képviselő még nincs: a előkerült a fegyverrel fenyegetett futár

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.