Közeleg a Húsvét, indul a "sonka-razzia"

Kiemelt húsvéti ellenőrzést tartottak a budapesti és Pest megyei állategészségügyi hatóság szakemberei szerdán a fővárosban; jelentősebb kifogásolnivalót nem találtak az állatorvosok - mondta Hajós Ádám fővárosi és Pest megyei főállatorvos.
2007.03.21 15:15, Forrás: MTI

A szakemberek Kőbányán ellenőriztek egy tojáscsomagoló üzemet, amelyben óránként mintegy 60 ezer tojást csomagolnak. Itt semmiféle kifogást nem találtak.

Szintén Kőbányán, a Fehér úton a Cédrus Csarnokpiacon hús, tejtermék szakboltokat és más élelmiszert árusító üzleteket vizsgáltak. Hajós Ádám szerint ezen a helyen sem találtak jelentősebb kifogásolnivalót.

A budapesti és a Pest megyei főállatorvos csupán egyetlen húsboltot említett, ahol 50 kilogramm sertészsírt szakszerűtlenül, rossz körülmények között tároltak, ezért az felmelegedett, így az állatorvosok elrendelték a megsemmisítését.

Hétfőn és kedden a Pest megyei élelmiszerellenőrök tartottak vizsgálatot Érden egy legálisan működő húsboltban. Az üzlet raktárában azonban egy illegálisan működő húsfeldolgozó üzemre bukkantak. Az ott talált mintegy 600 kilogramm húst és húskészítményt lefoglalták és elrendelték az áru megsemmisítését.

A fővárosi és Pest megyei főállatorvos megjegyezte, hogy a megsemmisítés költségét a tulajdonosnak kell viselnie. Emellett amennyiben a feldolgozott hús eredetét számlákkal tudja igazolni, úgy a minőségvédelmi bírságot ezen összeg alapján szabják majd ki. Az eljárásba az állategészségügyi hatóság a rendőrséget is bevonta.

Hajós Ádám emlékeztetett arra, hogy húsvétig folytatódnak a kiemelt élelmiszerellenőrzések.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!

Kapcsolódó írások:

Hazánkban súlyponti kérdés lett az élelmiszer-biztonság Teljes lista a megállapítottan átdátumozott élelmiszerekről Román élelmiszertermékek uniós feketelistán

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.