null

A csőtörés miatt kilakoltatták a Gellért Szálló lakóit

Mintegy 200-250 millió forintos kárt okozott Budapesten, kedden, a Szent Gellért téri vízcsőtörés - derül ki a Fővárosi Vízművek közleményéből.
2002.09.10 17:35, Forrás: MTI

Schitt Pál

A Szent Gellért téren történt csőtörés, illetve a kialakult forgalmi dugó ismét bebizonyította, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak nincs a rendkívüli helyzetek, balesetek kezelésére szolgáló akcióterve - tájékoztatta Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által támogatott független főpolgármester-jelölt közleményben az MTI-t kedden.

Schmitt Pál tájékoztatása szerint aktív forgalomirányítással, elektronikus táblarendszerrel, védett buszsávokkal fel lehet számolni a közlekedés dugókat. A rendkívüli eseményekre vonatkozó akciótervvel késlekedés nélkül elindulhat a forgalomirányítás, a védett sávok felszabadítása.

A közlemény kitér arra, hogy a terhelt fővárosi úthálózat ellenére így elkerülhetők a dugók, legrosszabb esetben csökkenthető a megbénult forgalom miatti várakozási idő. Főpolgármesterré történő megválasztásom után azonnal intézkedek a rendkívüli helyzetben alkalmazandó közlekedési akcióterv kidolgozásáról - olvasható a közleményben.

Demszky Gábor

A Szent Gellért téri csőtöréshez hasonló eset évente három-négy alkalommal bekövetkezhet, elhárításukra tervek helyett azonnali cselekvés szükséges, ahogyan az kedden is történt - közölte Demszky Gábor az MTI-vel. A főpolgármester mindezt arra reagálva tudatta, hogy Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által támogatott független főpolgármester-jelölt a Szent Gellért téri eset kapcsán kifogásolta: a fővárosi önkormányzatnak nincs a rendkívüli helyzetek, balesetek kezelésére szolgáló akcióterve.

Demszky Gábor elmondta: a Fővárosi Vízművek szakemberei a csőtörés után rövidesen a helyszínre érkeztek, és mindent megtettek a hiba elhárításáért. Emlékeztetett: a fővárosi önkormányzat az elmúlt tizenkét évben Budapest vízvezeték-hálózatának jelentős részét felújította, és a jövőben ezt a munkát folytatja. Hozzáfűzte: a budapesti csőhálózat állapota nem rosszabb, mint a nyugat-európai városoké.

Katona Kálmán

A keddi nap tapasztalatai, mint a Gellért téri, a Hungária körúti és az újpalotai közlekedési káosz egyértelműen azt bizonyítják, hogy a most zajló út- és közmű felújítási munkálatok szakmailag előkészítetlenül, a szükséges és elvárható minimális koordináció nélkül kezdődtek el - tartalmazza Katona Kálmánnak, a polgári összefogás fővárosi listavezetőjének közleménye.

A tájékoztatás szerint a legszomorúbb az, hogy a Fővárosi Önkormányzat vezetői nem mérlegelték kellő gondossággal azokat a következményeket, amelyekkel megkeserítik a fővárosi emberek életét. Katona Kálmán támogat minden olyan törekvést, amely a budapestiek életét megkönnyíti és örülök annak, ha minél több pénzt, energiát fordítanak a fővárosi úthálózat rendbetételére, ezzel együtt Budapest levegőjének tisztábbá, egészségesebbé tételére.

Ugyanakkor meg vagyok győződve arról, hogy ezt nem kampánycélok miatt és nem a kampánymunka eszközeivel kell tenni - olvasható a közleményben. Katona Kálmán szakmai álláspontja az, hogy a főváros úthálózatát jól átgondolt középtávú tervek mentén, az itt élőkre a legkisebb terhet róva, a négyéves ciklusok egészére egyenletesen elosztva kell megfelelő állapotban tartani.

A kampány-útfelbontások miatt kialakult helyzetben javaslom, hogy Demszky Gábor főpolgármester és munkatársai a kampány- és presztízsszempontokat félretéve mérlegeljék, milyen lehetőségek vannak a nap-nap után közlekedési káoszt okozó munkálatok ésszerű átütemezésére - olvasható a közleményben.

prev[2/2]
  1. 1. oldal
  2. Schitt Pál

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.