A meggyilkolt anyós és a milliomos ex-vej - Megdöbbentő történet pénzről és kapcsolatokról

Gyurcsány Ferencről már sok pikáns cikk látott napvilágot. Az egyik hetilapban most megjelent írás szerint az általa lakott egyik ingatlan tulajdonjogát akkor sem ruházta át volt feleségére, amikor annak édesanyját meggyilkolták.
2005.10.03 13:01

A miniszterelnök 1980 és 1984 között a pécsi egyetemen folytatta tanulmányait, ekkor ismerkedett meg második feleségével, Bognár Edinával is, aki szintén az intézmény hallgatója volt. 1985-ben össze is házasodtak, az ifjú pár pedig apósáéktól egy, a Mecsek oldalában lévő mintegy 20 millió forint értékű házat kapott ajándékba. Időközben két gyermekük született, Gyurcsány Ferenc pedig 1990-ben közgazdasági diplomát szerzett.

A volt feleség szülei orvosok voltak, ők is közös munkahelyükön, a pécsi klinikán ismerkedtek meg; gyermekük házasságkötésekor azonban már nem éltek együtt. A szülész-nőgyógyász apa Kaposváron, később Marcaliban dolgozott, és ott is alapított új családot. A kardiológusként dolgozó anya pedig válásuk után Székesfehérváron vállalt munkát. Bognár Edina keresztapja egyébként a későbbiek során Orbán Viktor polgári kormányának egyik minisztere lett.

A jelenlegi kormányfő még második feleségével élt házasságban, mikor megismerte jelenlegi asszonyát, Dobrev Klárát. Talán későbbi anyósának, Apró Piroskának is köszönhető, de alig pár év múlva Gyurcsány Ferenc több nagy értékű Balaton-parti ingatlan tulajdonosa is lett, jelképes áron. Később elvált Bognár Edinától, 1995-ben pedig elvette feleségül Dobrev Klárát. A kormányfő eközben cégén, az Altus RT-n keresztül több nagy értékű ingatlanon szerzett tulajdonjogot, közöttük a II. kerület Táborhegyi lépcső 7/a szám alatt található 793 négyzetméteres házat, ahol előző feleségével válásáig élt. A hatályos rendelkezések szerint a házastársaknak a közös vagyont válás esetén fele-fele arányban kell megosztaniuk, ennek ellenére több mint nyolc éven át, 2003-ig kellett várnia Bognár Edinának az őt megillető tulajdonrészre. Gyurcsány ráadásul akkor sem igyekezett átadni volt feleségének az őt megillető részt, mikor édesanyját brutálisan meggyilkolták.

A gyilkosság ötletgazdája nem volt más, mint az édesanya asszisztensnője, aki a doktornő egy telefonbeszélgetését "véletlenül" lehallgatva arra jutott, hogy a lakásban nagy összegű készpénz illetőleg ékszer található. A miniszterelnök ezidőtájt már a Szemlőhegyi utca egyik villájában élt, új feleségével és anyósával. Az asszisztensnő hamarosan megosztotta ezt a titkot G. K-val, egyik orvos ismerősének fiával, akinek édesapja egy nyugalmazott rendőrtábornok volt.

A 60 éves Törő Mária Magdolna kardiológus megfojtott holttestére lánya talált rá a székesfehérvári lakásban. Gyurcsány ekkor már új feleségével és anyósával az új rózsadombi otthonában élt, a Szemlőhegy utcai Apró-villában. A rendőrségi jegyzőkönyvek szerint a nyugdíjas asszony rablógyilkosság áldozata lett. A gyilkosság ötletgazdájának a rendőrség "Magdika" egyik asszisztensnőjét, a 43 éves büntetlen előéletű B. L-nét tette meg. Az asszony, főnöke telefonbeszélgetését kihallgatva, ugyanis arra a következtetésre jutott, hogy felettese Rákóczi utcai lakásában több mint kétmillió forint megspórolt pénzt, illetve közel ugyanekkora értékben aranyékszert tart, amit könnyű szerrel meg lehet majd szerezni. Az asszisztensnő a titkot rövid időn belül megosztotta egy kárpátaljai doktornő és egy nyugalmazott rendőr dandártábornok fiával, G. K-val. Az asszisztensnő G. K-val, valamint K.A. 28 éves és B.D. 19 éves fehérvári lakosokkal abban a hiszemben keresték fel a doktornő házát, hogy az éppen ügyel, azonban hiba csúszhatott a számításba, mivel a doktornő nyitott ajtót nekik. A védekezésre képtelen orvost zsinegelés módszerével megfojtották, majd az értékek keresésébe fogtak, végül 8.000 forinttal, egy mobiltelefonnal, valamint a sértett autójával távoztak a helyszínről. Mivel nyugdíjas korában is aktív dolgozó volt, így a kórház értesítette a kardiológus lányát, mikor hiába várták munkahelyén. A Fejér megyei bíróság 1999-ben 12 év börtönt mért az elkövetőkre.

Az ügynek azonban itt nincs vége: elindult ugyanis az úgynevezett maffiaper, melynek keretében idén januárban előbb 90, majd végül 25 évre titkosították az ügyben keletkezett valamennyi iratot. A bíróság végül a 23 vádlott közül (akik között hivatalos személyek is megtalálhatók voltak) mindössze egy főt ítélt tényleges szabadságvesztésre, de mivel beszámították az előzetes letartóztatás időtartamát, így neki sem kellett börtönbe vonulnia. És ami a legérdekesebb: a vádlottak között volt a fentebb leírt bűncselekmény miatt elítélt G.K. édesapja is, aki bár tagadta bűnösségét, végül pénz- és felfüggesztett börtönbüntetést kapott. (Demokrata híre alapján ma.hu)

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.