Újra Hermész-Díj a Librinek

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. hálózatának immár nyolcadik boltjában avatták fel a Hermész-Díj emléktábláját.
2004.12.06 17:23, Forrás: EDGE Communications

A 2004. december 6-i avatás helyszíne ezúttal a Csepel Plazaban található Libri Könyvesbolt volt, amely a bevásárlóközpont megnyitása óta jelen van. Az ünnepélyes keretek között lezajlott eseményen dr. Bán Éva főtanácsos, valamint Magi István, a Művészeti Főosztály vezetője tolmácsolta a Minisztérium elismerését.

Hivatalosan is felkerült a Csepel Plazaban található Libri könyvesbolt falára a Hermész-Díj átadására készült emléktábla, amelyet az idei Ünnepi Könyvhéten, június 3-án ítéltek oda az üzletnek. A díjat a vállalat vezetőinek jelenlétében Csanálosi Gyuláné, a Libri Csepel Plaza Könyvesbolt vezetője vette át a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának képviselőjétől.

Az NKÖM 1997 óta ítéli oda a Hermész-Díjat olyan könyvesboltoknak, amelyek kínálatuk, rendezvényeik, szolgáltatásaik alapján kiemelkedő eredményeket érnek el. A Díjra beérkező pályázatok értékelése során kiemelten figyelembe vett szempont, hogy a könyvüzletek folyamatosan kimagasló kulturális tevékenységet végezzenek, minőségi kínálatot nyújtsanak, és színvonalas kiszolgálást biztosítsanak a könyvvásárlók számára.

A Libri Csepel Plaza könyvesbolt rendszeresen helyet ad dedikálásoknak, könyvbemutatóknak. Legutóbbi vendégeik között tartjuk számon Lőrincz L. Lászlót, Schäffer Erzsébetet, Vujity Tvrtkot, Sáringer Károlyt, Baranyi Ferencet. Minden hónap első keddjén a Libri Könyvesbolt mese délelőttel kedveskedik a gyerekeknek.

A Libri könyvesboltjai rendszeresen részt vesznek a Hermész-Díj pályázaton. A mostani eseménnyel együtt eddig a következő kilenc Libri boltnak ítélték már oda a díjat: Libri Könyvpalota, Libri Mammut Könyváruház, Libri Campona Könyváruház, Stúdium, Corvina Könyvesbolt, Örkény István Könyvesbolt, Mezőgazdasági Könyvesbolt, Libri Flórián Könyvesbolt, valamint a Csepel Plaza Könyvesbolt.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.