Fórumok » Törzsasztal » ADORJÁN András

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhatsz.
|új hozzászólás írásához |lépj be, vagy |regisztráld magad!

első oldal
előző oldal
 
oldal /13  
25 üzenet oldalanként   üzenet 51-75/316
következő oldal
utolsó oldal
név    
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.25 18:45:35
A maffiózók új vagyontérképet készítenek(Magyar Világ,)


A fosztogatók- kényszerből- osztogatnak

A maffiózók tudják csak igazán, hogy minden változik, semmi sem állandó. A szőkített olajból, pancsolt szeszből, drogból, lányfuttatásból könnyen jött milliárdok, s az ebből orvul szerzett kastélyok, több ezer hektáros szőlő- és almaültetvények, hatalmas szántók, szóval a csalással, fosztogatással szerzett vagyon könnyen elillan, ha jön egy még éhesebb, még ravaszabb és még erősebb. Kunbaja egykor volt erős embere is megtapasztalta ezt már, aki olajban, szeszben, majd szemétben utazott, aki Németországból illegálisan érkezett szeméthegyekkel csúfította el Hazánkat 2006-ban, de lebukott. 1000 kamion szemét érkezett a tanyavilágba, a kultúra országából, kamiononként 3 millió forintot fizettek a németek, így az ebből szerzett haszon 3 milliárd forintra rúgott. A szemetes lebukása után, még a börtönben töltött kéjes napok alatt, segítőre lelt. A szabadmadarasok (Szabad Demokraták Szövetsége) egyik erős emberétől, a zavarosban Halász-ó H. Gábortól érkezett a gyorssegély, aki megígérte a puszták szilaj kukabúvárának, legott megnyílik előtte a börtön kapuja, ha lemond mesebeli birodalmáról, és fillérekért átadja a rokoni körébe tartozó H. Péternek Kunbaja ékét, a bagolyvári kastélyt és az 1000 hektáros almást. Az üzlet megköttetett. Így lett vége az áristomnak és új gazdára lelt a balkézről szerzett vagyon is. Hiába, ebül szerzett jószág, ebül vész el. De mondhatnék más okosságot is, nevezetesen, hogy mindig az erősebb kutya kerül izgalmi állapotba. Meg hogy, széllel szemben még a víz is erőtlen.
Faddy István is tehetetlen volt a foltos hiénaként viselkedő, de szabad madár képében jelentkező H. Gáborral szemben, aki 150 milliós adótartozás fejében, az imént emlegetett kedves rokonnak játszotta át Faddy uram kunbajai állami gazdaságát, a 15 milliárdot érő több ezer hektáros szőlőbirtokot, gyümölcsöst, 1000 hektárnyi szántót, a 100 millió literes borpalackozót.
A meghalt, megölt bajai Gillián József birtokát is szétcincálták, igazi nagykoalíciós alku részeként cserélt gazdát a 10 milliárdot érő birodalom, s lett a FIDESZ és SZDSZ érdekeltségi kör tulajdona. Jó vásárt csinált az ifjú K. Szilárd és a tappancsos-mancsos K. Gábor.
A börtönévek alatt lába kélt Murányi József 15 milliárdot érő vagyonának is. Helvéciára a Balaton parti, ügyes pénzforgató Sz. Huba nyújtotta be igényét. A kecskeméti Kovács Ferenc egymilliárdos vagyona Szeged legjobb szemű kamerásának kezébe került, potom 50 millióért. Igen, az 52-es főút mentén lévő Biczó lovardáról, az étteremről, és a tanyáról beszélek. Volt, nincs. Elvitte a kánya.
Most már igazán félteni kezdem a kecskeméti, fideszes alpolgármestert, Ivanics Istvánt, aki 5000 hektáros területben érdekelt, s szakmabéli társát, a kiskunfélegyházi Ficsor István polgármestert, az érdekeltségi körébe tartozó 2000 hektár miatt.
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.25 18:44:34
De a rettegés fog el, ha arra gondolok, milyen kiszolgáltatott lehet Kismók András és testvére Soltvadkerten, a maguk 5 milliárdos vagyonával, a hiénák nem cincálják-e ugyan szét a 10 benzinkutat, az ingatlanokat, vagy Kerényi János és Keresztes László egy- egy milliárdját.
El tudom képzelni, mennyire fájhat a foguk Budapesten az igazán erőseknek Siszler Péter 2 milliárdos, a könyvvizsgáló családból való Winhard László ugyancsak 2 milliárdos, Kévés Imre 5 milliárdos, a kiskőrösi bankárcsaládból származó Dobszai Zoltán 10 milliárdos és Agárdi Zoltánné, élettársával együtt összekuporgatott 10 milliárdos vagyonára. Hölgyem és uraim, jó lesz vigyázni, tekintetüket egy pillanatra se vegyék le megszerzett javaikról, mert a hiéna nem alszik. Vagy csak ritkán. Inkább a zsákmányát lesi. De ugyanezt javaslom Ceglédi Péternek is, legyen résen, mert meglovasíthatják a csengődi téeszt, s Szűcs Attila, Flaisz nevelt fia sem lehet nyugodt, az a 10 milliárdocska nagyon vonzza azt a sok-sok politikusi éhes szájat. Van, aki azóta már bottal ütheti pénze nyomát. Olajmaffiózóból "koldus" lett, még 2004-ben, 500 ezer eurót raboltak el tőle, s kísérőként 3 millió forintot.
Font(olóra) kellene venni, miért is került, 1998 és 2002 között 200 millió, vissza nem térítendő támogatás, megspékelve egy 150 milliárdossal is, Soltvadkert két prominensének? Vagy, mivel érdemelte ki a 300 milliót, csak úgy, szintén vissza nem térítendően, Kiskőrös egyik magánnyomdája, 500 milliót a kiskunmajsai élményfürdő, 250 milliót, Soltvadkerten a műanyagos, 400 milliót a mórahalmi termálfürdő és 112 milliót a budapesti Energol Rt.? Vagy, mire költhette a könnyen jött 250 milliót az Aranyháromszög egyik borházának tulajdonosa, aki még mindig a teli kondér körül ólálkodik?
Nem árt, ha a pénzt bezsebelők bedeszkázzák az ajtókat, ablakokat, mert, nem akarok ijesztgetni, de jönnek a hiénák. Vagy már, ezek a zsebünkből támogatottak, jól lakatták a hiénát, visszaosztották a százmilliókból a kötelező 30 százalékot?
Van persze más megoldás is, a már korábban emlegetett vádalku. Az egyik legnagyobb olajost, Nógrádi Zsolt is szőkített neki, aki borhamisításban utazott aztán, négymilliárdos bűnügyben akarták elítélni. Ugyanis, még 1998. február 5-én pincéjében 2 millió liter, forrásban lévő cukorcefrét találtak. Egy héttel az ítélethirdetés előtt azonban megjelent az illetékes hatóságnál és vádalkura tett javaslatot. Borászunk tudott a 2006-os szemét ügyről, de a haszonból nem kapott semmit, ezért egykori olajszőkítő kollégáját feldobta, remélve, hogy így elengedik a büntetését.
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.25 18:44:09
Ez azonban az illetékeseknek a vádalkuhoz nem volt elegendő. Aztán újabb lehetőség adódott a vádalkura, a borpancsolónak még mindig volt valami a tarsolyában, hiszen tudomására jutott, hogy Bács-Kiskun megyében, Soltvadkerten és Kiskőrösön vagy 30 ember, ablakmosó folyadékból tiszta szeszt állít elő. A 2 millió liternyi tiszta szeszen, literenként 1000 forint haszon keletkezett, ami együttesen 2 milliárd forintot jelentett. Ez aztán már megtette a hatását, a 2006. október végi tárgyaláson a vádalku megköttetett. Az elmarasztaló ítélet elmaradt. A megye "főborásza" azóta vígan furikázik új, 30 milliós BMW-jével. Szabadon, mint a madár. Miközben azt hangoztatja, koldusszegény lett. Kíváncsi vagyok, az érsekhalmi önkormányzat mikor utal ki neki egy kis szociális segélyt. Persze, azt is meggondolhatná, a mi agyon sajnált főhősünk, hogy érdemes volt- e neki a legmagasabb politikusi körökből, az azóta már levitézlett egyik közszolgától (minisztertől) segítséget kérni. Aki segített is, így lett szabad az olajszőkítő "főborász", de vagyonának jó része, ellenértékként a szabadságért, az említett közszolgához és baráti köréhez vándorolt.
Nekünk, kisemmizetteknek, ez a felsorolt sok-sok milliárd meg, hogy egy klasszikus szónokot idézzek, tüske a körmünk alatt. Azzal néhány fillérrel talán kihúzhatja egy következő akcióig.
Így, az olajos sorozat vége felé térjünk vissza a kezdetekhez. Talán kevesen emlékeznek rá, az ifjabbak meg nem is tudhatják, hogy az olajszőkítésre már 1987-ban megteremtődött a lehetőség. Lázár György, aki 12 évig volt Kádár miniszterelnöke, adott szabad jelzést az olajmaffiának, azzal, hogy kormánya döntött arról, hogy a háztartási tüzelőolaj (HTO) államilag támogatott legyen, így alakult ki az árkülönbség a HTO és a gázolaj között. Elrendelték azt is, hogy a háztartási tüzelő olajat színezzék, amit azonban már akkor sem tartott be senki. Ezután megtörtént az olajpiac liberalizálása, és 1991-től a régi rend emberei lettek az olajimportőrök, s megkezdődött a gázolaj háztartási tüzelő olajként való vámolása, s a tüzelő olaj, színező anyag nélküli árusítása.1991-től évenként körülbelül 2-3 milliárd liter olaj cserélt gazdát Magyarországon. 1993-ig az olaj festésével "védekeztek" a maffiatámadások ellen, közben folyamatosan szőkítettek is, 1995-ben bevezették a halasztott vámfizetést, 1996 és 2001 között pedig hozták be az orsóolajat, a gázolaj minőségű pertróleumot, s mindebből üzemanyag lett.
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.25 18:43:26
De bárhogy változott a piac, árra, termékre, színezésre és szőkítésre való tekintet nélkül, a pancsolt gázolajból, a maffia szorgoskodása idején, literenként 30-60 forint hasznot húztak a zavarosban halászók. Így áll össze, mai értéken számítva, az a bizonyos másfél ezermilliárdos nemzetgazdasági kár. Tudnunk kell, hogy az importőr cégek ellen, amelyek nem fizettek, az APEH nem, vagy csak elenyésző számban indított eljárását, s ugyanez történt az importőr cégek kezesei, a bankok esetében is. A bankoktól, a kötelező letét behajtására nem került sor, holott a bankok és az importőrök között szerződés köttetett az állami közteher megfizetésére. S ezt a közterhet az APEH, a bankoktól nem hajtotta be. Valaki talán egyszer majd megmagyarázza, hogy ez miért is történt így.
1992 és 1996 között, olvasom a nálam lévő, hivatalosnak számító táblázatból, az importált ásványolaj vámértéke, kissé kerekítve, a következőképpen alakult: 1992-ben 14 milliárd, 1993-ban 22 milliárd, 1994-ben 32 milliárd, 1995-ben 31 milliárd és 1996-ban 40 milliárd forint. Ez 139 milliárd forint, ami elszállt, mint a szabad madár. Az olajosok literenként 10-15 forint közötti áron szerezték be az olajat a környező finomítóktól. Évente tehát másfél és 2, 5 milliárd liter közötti olaj érkezett be, 1991-től 2001-ig. A táblázat bemutatja azt is, hogy az olajbehozatal 1991-es liberalizációja után folyamatosan emelkedett az olajimport és az MSZP-SZDSZ kormányzása idején (1994-1998) érte el a csúcspontját. Megjegyzem, ebben az időben indult meg a piac felosztása is, jelezték ezt az akkori robbantások is.
A második táblázat "A kiszabott köztartozások összege" elnevezést viseli, amely a vámot, a vámkezelési díjat, statisztikai illetéket, forgalmi- és fogyasztási adót jelzi, amelyek mértéke az alap vámértékkel közel azonos nagyságú. Ez azt jelenti, hogy 1992 és 1996 között, majd' 200 milliárd forint köztartozást halmoztak fel az olajos cégek, amit azóta sem fizettek be. A köztartozások mértéke is folyamatosan emelkedik, s a csúcsot 1995-ben, az MSZP-SZDSZ kormányzás idején érte el, 64 milliárd forinttal. Ez azért is történhetett így, mert Pál László akkori ipari miniszter 1994. december 24-én (Szenteste) egy rendeletet írt alá, amely biztosította a kiváltságos cégeknek az importnál, az utólagos fizetést. A rendelet 1995. január 10-én lépett életbe, az olajos cégek éltek is lehetőséggel, nemhogy utólag fizettek volna, hanem egyáltalán nem fizettek semmiféle közterhet. Arnold Mihály, a Vám- és Pénzügyőrség Országos
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.25 18:42:01
Parancsnoksága (VPOP) tábornoka, vezetője, 1995 nyarán egy egészen más adatot közöl a Népszabadságban, amikor is azt mondja, hogy a kedvezményben (a halasztott vámfizetésről van szó) részesülő cégek egyike sem fizeti be utólag a közterheket, és fél év alatt 100 milliárdos veszteség érte az államot, azaz bennünket. Ezután, ezt a kiskaput rövidesen becsukták. Hogy kinyíljon egy másik. Mert kiskapuk, amíg ezek a "rendszerváltók dőzsölnek, mindig lesznek
A nálam lévő harmadik táblázat ("A Vám- és Pénzügyőrség által nyomozott kőolajtermékekre elkövetett büntetőügyek elkövetési értéke") azt mutatja be, hogy az országosan elkövetett, 1,5 ezer milliárd értékű olaj károkozásból csupán 94 milliárd értékűt tártak fel a hatóságok, de a már lezárult ügyekben sem voltak komoly ítéletek, valamint az elkobzott értékekből, a Kincstár kárából, nem térült meg semmi.
Végül nézzük meg a negyedik táblázatot, amely "A Vám-Pénzügyőrség által nyomozott kőolajtermékekre elkövetett büntetőügyek száma" címet viseli. Ebből kiderül egyrészt, hogy Magyarországnak nem volt olyan megyéje, beleértve a fővárost is, ahol ne folytattak volna olajszőkítést. A Pénzügyőrség azonban csak 902 jövedéki olajügyben folytatott nyomozást, de ebben az alig értékelhető számban igazán komoly ügy nem volt, az elmeszeltek többsége pitiáner kis egyedi szőkítő volt. A "rendszerváltókkal" "üzleti" kapcsolatot tartók mindent megúsztak. Mint ahogy a maffiózók főnökei, a politikai "elit" tagjai is megúszták.
Ezek a táblázatok arról árulkodnak, hogy a "rendszerváltó" politikai "elit", már a "rendszerváltozás" bejelentése előtt megkomponálta kifosztásunk módját. Példa erre, amit a bevezetőben Lázár Györgyékről említettem, s az új rend, új urainak összes intézkedése. Elképzelésükhöz csak a megfelelő embereket kellett megtalálni, nem számított, ha azok alacsony képzettségűek is, jó volt mindenki, a juhászbojtártól kezdve bárki, aki ártani tud nekünk, egy volt a lényeg, könnyen hadra foghatóak legyenek, s legyenek eléggé erkölcstelenek ahhoz, hogy tartóik utasításait végrehajtsák. S az általuk bezsebelt milliárdokat, számolatlanul hordják az "elit" kocsijainak csomagtartóiba, aktatáskáiba, többször meg helikopterrel szállítva a pesti fejeseknek a tőlünk rabolt pénzt.
Az olajügyek befolyásolták, sőt tönkre is tették az ország gazdasági helyzetét. Mielőtt egy grafikonról is beszélek, meg kell említeni, a világ kevésbé hazaáruló részén, ha az éves bruttó államadósság meghaladja a GDP, azaz az évi nemzeti össztermék 60 százalékát, akkor már kezelhetetlen gazdasági helyzetről beszélnek. Akkor nézzük a számokat nálunk. Ezeket az értékeket alapul véve, milyen számsort rögzített a Pénzügyminisztérium és az Eurostat? Megjegyzem, az alábbiakban ismertetendő adatok az 1995-2005 között tényadatokat és a 2008-2010 közötti időszak prognózisát tartalmazzák, amelyben nem szerepel a magán nyugdíjpénztári korrekció.
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.25 18:41:22
Tehát, 1995-ben (a Bokros csomag évében) hazánk bruttó államadóssága a GDP 87,4 százalékát tette ki. Ez a szám jelzi, hogy a tolvajlások, a nemzeti érték áron aluli
kótya-vetyéje, a maffia uralkodása, megtette hatását, végtelenségig kezelhetetlen gazdasági helyzet alakult ki, amelynek mi ittuk meg a levét, bevezették a Bokros csomagot. Akkora megszorítás volt ez, amekkorát még Rákosi sem mert megtenni a maga idejében. S innentől kezdve, az újbóli kifosztások következményeként, újabb és újabb, reformnak hazudott tolvajlásokkal szedik ki a zsebünkből a pénzt, hogy ismét harácsoljanak, s ismét "reformot" jelentsenek be, aminek a végeredménye mindig ugyanaz. Soha sem jutunk előbbre, csupán az újabb tolvajlások feltételei teremtődnek meg. 1996-ban a GDP, tehát az éves nemzeti össztermék 73 százalékát teszi ki a bruttó államadósság, amely csak 2000-ben kerül 60 százalék alá, pontosan 55,2 százalék. Ez sem az igazi, átgondolt gazdasági intézkedések, hanem a Bokros csomag megszorító, megnyomorító hatásának következménye. 2005-ben azonban már ennek a megszorításnak sincs semmi pozitív következménye, elmúlik a Bokros csomag hatása, a csomag által összeharácsolt pénz megint illetéktelen kezekbe került, a bruttó államadósság meg az éves nemzeti össztermék 61,7 százalékát teszi ki, 2007-re a 70,1 százalékát, az előrejelzés szerint, 2008-ban ez 71,3 százalék lesz, és 2010-ben még mindig 67,5 százalék. Közben pedig állandóan szorongatják a nyakunkat, de a mutató nem megy a már kezelhető 60 százalék alá.
Hát, itt tartunk most kedves honfitársaim. S az előrejelzés csupán feltevéseken nyugszik, hiszen egy olyan országban, ahol tönkre tették- szándékosan- a mezőgazdaságot, ahol az exportra szánt ipari termelésünk meghatározó része a külföldi multik bankbetétjeit gazdagítja, ahol a mutiknál képződött nyereség külföldön landol, ott még a távprognózisban sem bízhatunk.
Igaz, Szili Katalin, néhány napja azt mondta, csak úgy bele a "közszolgálati" rádióba, hogy el kellene számoltatni a privatizációban részt vetteket. S mindez akkor hangzik el, amikor a nemzeti vagyonunk 99 százaléka már idegen kézben van. Miért nem eddig akartak védeni bennünket? Mert akkor nem tudtak volna rabolni. De ha- tételezzük fel- nem a félelem, hanem a nemzetféltés mondatta mindezt az országgyűlés MSZP-s elnökével, végig gondolta, hogy az első ostorcsapásokat, társaira, a politikai "elit" tagjaira kell kimérni? S ezzel együtt a tudtukra adni, hogy "történelmi" küldetésük véget ért. Nekik is, meg a vazallusaiknak is.
regisztrált felhasználó A Hun nyomtat 2008.06.25 01:53:48
Te egy végtelenül ostoba, rosszindulatú sváb tetű vagy, hogy jössz ahhoz, hogy magyar szöveget próbálj értelmezni?

Mikor láttál te tőlem olyat, hogy németet fordítok magyarra?

előzmény: igazságos Mátyás 2008.06.23 21:07:37

regisztrált felhasználó A Hun nyomtat 2008.06.25 01:52:11
"Azt gondolom, hogy szükség van egy józan, intelligens, de kemény és következetes nemzeti pártra. Egy olyan politikai erőre, amely a határozott nemzeti érdekvédelmet, a szakmaiságot és a kulturált hangnemet ötvözve nem csupán arra képes, hogy kimondjon fontos dolgokat, hanem arra is, hogy
konkrét tettekkel és felelős államigazgatási jelenléttel adjon esélyt gyermekeinknek a jobbik Magyarországra."

Én is így gondolom, te meg foggal-körömmel küzdesz ellene sváb MÉRNÖK ÚR.

előzmény: igazságos Mátyás 2008.06.23 20:52:46

regisztrált felhasználó Lokomotív nyomtat 2008.06.23 22:12:14
Ez viszont a legjobb:

"A Fidesz egyedüli célja a kormányváltás, tehát a teendőket ehhez kell szabnia. Nincs szükség hosszútávú, stratégiai programra, elég a kormány szüntelen támadása. Nincs szükség saját intézmények megalkotására, elég lesz majd megkaparintani az államiakat. Nincs szükség az emberekkel való őszinte beszédre, hiszen a hazugságokra épülő rendszernek a kormányváltás után is állnia kell. A terv egyszerű. Várni és várni, folyamatosan ott lihegni a kormány nyakán, és újra várni. Várni, hogy Gyurcsány annyira rossz legyen, hogy akár még Orbán is jöhessen helyette. Várni egy táborban, egy zászlóval. Hogy kikkel egy táborban? Mindegy. Hogy mi van a zászlón? Az is. Hogy kétszer így már nem sikerült? Csitt! Ehhez csak ők értenek."
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.23 21:20:55
Ez se rossz, mindent bele...

"A forradalmárok ellenséglistája ennél jóval vaskosabb, de egyben megfoghatatlanabb is. A környező országok, az EU, a NATO, Izrael, Oroszország, az USA, a jelenlegi kormány, a parlamenti pártok, sőt, az összes párt.."

regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.23 21:07:37
"A forradalmárok szerint sokkal, bár céljaik között nehéz koherens jövőképet találni. Tapasztalataim szerint inkább a közös felháborodás hozta őket össze, mintsem a közös célok. Van, aki a Szent Korona-tan alapján álló alkotmányozó nemzetgyűlést akar, mások még korábbi, Szent István előtti időkben keresnek kapaszkodót, van, aki csak a kormányt és úgy általában a posztkommunistákat szeretné eltakarítani, na meg olyan, aki azt sem tudja, mit akar. Az eltelt egy év azért némileg kikristályosított egyfajta "utcai ideológiát". Szerintük Magyarországnak végre függetlennek kell lennie, meg kell szabadulnia a "hitelrabszolgaságtól", és vissza kell állítania történelmi alkotmányát. Ezek a céljaik. Amelyekkel egyébként a Jobbik is egyetért, de azok megvalósulására a közeljövőben szinte semmi esély. Ha pedig így van, akkor találni kell olyan célokat, amelyek reálisak, amelyek elérhetőek, különben az ábrándok és a valóság közötti sötét, skizofrén szakadékban találjuk magunkat. És nem marad más, mint ami a forradalmároknak maradt. A rombolás."Világos a stratégia, nincs mit magyarázni!!


Egy mondatot szeretnék kiragadni a szöveg, környezetbôl igy hangzik:


"És nem marad más, mint ami a forradalmároknak maradt. A rombolás."


Igazatok van a qurvaanyátoknak, ezt legalább jól csináljátok, a kommunistákat kiszolgálni! :- ((((
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.23 20:59:12
Vona Gábor: A háborúról, az ellenségről és a haditervről

http://www.kuruc.info/r/1/18197/

Magyarország helyzete tragikus. Ez tény. Magyarországot fel akarják vásárolni. Ez is tény. Magyarországon jelenleg kiárusító, kiszolgáló politika van kormányon. Ez szintén tény. Bármilyen politikai vita számomra csak mindezen premisszák elfogadása után kezdődhet. A többi locsogás, mellébeszélés vagy éppen (és sajnos általában) tudatos hazudozás. Minthogy túl vagyunk október 23-án, és lassan búcsúztatjuk a 2007-es évet, eljött az ideje az évértékeléseknek is. Célom, hogy a saját szemüvegemen keresztül kíméletlen és őszinte elemzését adjam azoknak a válaszoknak, amelyek az általában jobboldalnak nevezett térfélen megoldás témában születtek. Mivel a cikk megírásakor a leghalványabb remény sem él bennem, hogy az valamelyik, akár jobboldali napilapban megjelenhet, mivel társaimmal az Egyesült Államokból így is, úgy is ki lettem utasítva, így az ún. politikai korrektségre sincs miért ügyelnem.

A politika művészetének evolúciós karrierje fajunk történetében minden bizonnyal a hadtudományból sarjadt. Mondhatnánk úgy is, a politika atyja a háború. Ez az "eredendő bűn" pedig örök időkre meghatározta a közélet törvényszerűségeit, vagyis a harcászat szabályai többé-kevésbé érvényesek maradtak annak "leszármazottja" számára is. Egy sikeres hadművelethez nagyon sok dolgot kell tisztázni, de hármat biztosan. Elsőként azt, hogy miért vívjuk a háborút, mi is a cél. Másodszor, hogy ki az ellenség, kikkel állunk szemben. Végül, hogy mi lehet a győztes haditerv. Ezek persze egymástól el nem választható kérdések, az egyikre adott válasz, kihat a másikra és viszont. Alább, eme kérdések fényében szeretném megvizsgálni a jobboldal kiút-törekvéseit. Azokat a törekvéseket, amelyek közül jelenleg három kristályosodott ki. Az első út, amelyet az Orbán Viktor vezette Fidesz kínál, a második út az utcai összecsapásoké, a harmadik pedig, amelyen a Jobbik indult el, és amelyen véleményem szerint a jövőben járnunk kell.

Vegyük az első kérdést: mi is a cél? Talán, ha jó dramaturg lennék (volt rá precedens a hazai politikában), ezt a végére hagytam volna, hiszen itt már szinte minden eldől, kirajzolódnak a törésvonalak.
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.23 20:58:36
A Fidesz 2002 óta négyhavonta újabb stratégiát talált ki ugyanazon célok - a saját tábor egyben tartása és a baloldali szavazók megnyerése - eléréséhez. Ehhez mindig szükség volt az aktuális stratégia közeli végpontjaként lebegtetni az áhított kormányváltást. (Egyszerűbb lett volna bevallani, hogy erre a Fidesz csak választások útján képes, talán úgy még sikerült is volna.) A futószalagon érkező, néha igen ellentmondásos marketingkampányokat a konzervatív tábor nehezen tudta követni, de vezetőjének tekintélye elegendő volt az egyre gyakoribb hajszálrepedések elfedésére. Orbán szerint 2002-től Magyarország lelépett az európai, a demokratikus útról, és elindult egyfajta "többpárti diktatúra" irányába. A cél tehát szerinte a rendszerváltozás érdemeinek és a demokráciának a megvédése. Ez pedig nála egyet jelent a jelenlegi kabinet eltakarításával és a Fidesz kormányra kerülésével. A terekre vonulók (az ún. Kossuth tériek és az utcai harcosok, a továbbiakban forradalmárok), valamint a Jobbik azonban nem csupán a "magyar demokrácia" szókapcsolat, de - a Fidesszel szemben - a "rendszerváltozás" kifejezés után is kérdőjelet tett. A Fidesz ragaszkodása a rendszerváltozás értékeihez persze érthető, hiszen amennyiben kimondja, hogy az már születésekor halálra volt ítélve, azzal saját legitimációját és identitását ásná alá. Ez azonban legyen az ő problémájuk. Bennünket szerencsére nem köt semmi annak kimondásában, hogy a kormányváltás édeskevés, Magyarországon új rendszerváltozás kell. A kitűzött cél ennél kevesebb nem lehet. De mennyivel lehet több?

A forradalmárok szerint sokkal, bár céljaik között nehéz koherens jövőképet találni. Tapasztalataim szerint inkább a közös felháborodás hozta őket össze, mintsem a közös célok. Van, aki a Szent Korona-tan alapján álló alkotmányozó nemzetgyűlést akar, mások még korábbi, Szent István előtti időkben keresnek kapaszkodót, van, aki csak a kormányt és úgy általában a posztkommunistákat szeretné eltakarítani, na meg olyan, aki azt sem tudja, mit akar. Az eltelt egy év azért némileg kikristályosított egyfajta "utcai ideológiát". Szerintük Magyarországnak végre függetlennek kell lennie, meg kell szabadulnia a "hitelrabszolgaságtól", és vissza kell állítania történelmi alkotmányát. Ezek a céljaik. Amelyekkel egyébként a Jobbik is egyetért, de azok megvalósulására a közeljövőben szinte semmi esély. Ha pedig így van, akkor találni kell olyan célokat, amelyek reálisak, amelyek elérhetőek, különben az ábrándok és a valóság közötti sötét, skizofrén szakadékban találjuk magunkat. És nem marad más, mint ami a forradalmároknak maradt. A rombolás.
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.23 20:58:03
A mozgástér igen csekély. A jelenlegi egypólusú világban egy olyan nemzet, mint a miénk, nem sok jóra számíthat. A magyarság számára ugyanis az elmúlt évszázadok során rendre azok az évtizedek voltak használhatóak a belső gyarapodásra, amikor lehetőségünk nyílt többirányú külpolitikára. Gondoljunk csak a spanyol örökösödési háború alatt kitört Rákóczi-szabadságharcra, gróf Andrássy Gyula diplomáciai játszmáira 1867 után, vagy a két világháború közötti bátor külpolitikára! Amikor a külső környezet beszűkült (az 1930-as évek végétől a németek, 1945 után a Szovjetunió, 1990-től pedig az USA irányából), a belső helyzetünk is kilátástalanná lett. Jelenleg tehát a cél nem lehet más, minthogy a nemzetközösséget a lehetőségek adta legjobb kondícióba hozzuk addig, amíg a világ nem válik újra többpólusúvá. Amíg nem lesz újra levegő. A cél - az önámítás fideszes és az önfelmorzsolás forradalmi útja helyett - a felelős építkezés. De ezzel el is érkeztünk a hadművészet második kérdéséhez: ki is az ellenség? (Az ellenfél szó használata talán szerencsésebb volna, de ellenfelekről kölcsönös tisztelet esetében beszélhetünk. Nézzünk magunkba! Magyarországon a politikai élet minden szereplője gyűlöli az összes többit, itt mindenfelé ellenségek néznek farkasszemet.)

A Fidesz ellensége pusztán a jelenlegi kormány. Bár külpolitikai értelemben Putyint ördögként igyekszik a falakra festeni, de ez nem több mint "Gripen-szindróma". Orbán az elhíresült repülőgép-vásárlás óta tartó washingtoni mosolyszünetet igyekszik feloldani. Vezekel, némi túlkompenzálással. Az "orosz vircsaftot" figyelmen kívül hagyva úgy tűnik, a Fidesz egészen jól érzi magát a bennünket körülvevő világban. "Közép-Európa legnagyobb politikai szövetségének" nem volt életképes válasza a Malina Hedvig-ügyre, feltűnően csendes maradt a Benes-dekrétumokat illetően, néhány szemöldökráncolástól eltekintve nem támadta az 1%-os SZDSZ több-biztosítós egészségügyi koncepciójának megvalósulását, végül az utóbbi 20 év legbotrányosabb kijelentését, Simon Peresz, izraeli államfő felvásárlási elszólását egyetlen mondattal sem kommentálta, hogy a tettekről most ne is beszéljünk. Ebből következőleg, ha Gyurcsány megy, szerintük itt a szép új világ. Csak azt a csúnya Putyint kell valahogy semlegesíteni. Talán amerikai rakétabázisokkal az is megoldható...
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.23 20:56:16
A forradalmárok ellenséglistája ennél jóval vaskosabb, de egyben megfoghatatlanabb is. A környező országok, az EU, a NATO, Izrael, Oroszország, az USA, a jelenlegi kormány, a parlamenti pártok, sőt, az összes párt, végül saját "elhajlóik" is. (Úgy látszik, itt is működik a jakobinus forgatókönyv.) Mivel, ahogy fentebb láttuk, a célok körző helyett zsírkrétával lettek megrajzolva, így az ellenségkép is homályos. A gyakorlatban általában kimerül a kézzelfoghatóságban, vagyis a rendőrség szintjén. Ahogy a másik két célból szinte automatikusan következett ki az adott ellenség, ez így van a Jobbik esetében is. A Jobbik ellensége az az egypólusú világrend, annak hazai komprádoraival (legyenek bármely párt tagjai), amely a multi-rabszolga és a multi-fogyasztó koordinátarendszerén túl nem ad más alternatívát nekünk. Ezért már most élni kell a geostratégiai helyzetünk adta lehetőséggel, azzal, hogy keleti eredetű nép vagyunk Európa kapujában. Az Egyesült Államok monopolizálta világ remélhetőleg a végóráit éli. Képtelen lesz többfrontos harcra Kínával, Oroszországgal, az Irán vezette muszlim világgal és Latin-Amerikával. Ez utóbbival sokat nem tudunk kezdeni, de az első három felé igen is találnunk kell utat. Az USA és az EU számára ugyanis csak vásárló- és munkaerőpiac, Izrael számára csupán célország vagyunk. Talán nem mindenhol gyarmatnak kellünk. És itt jutottunk el a harmadik feltett kérdéshez: mi a haditerv?

Ahogy a megfogalmazott cél az ellenség miben-, illetve kibenlétét kirajzolta, úgy adja meg a haditervet is. A Fidesz egyedüli célja a kormányváltás, tehát a teendőket ehhez kell szabnia. Nincs szükség hosszútávú, stratégiai programra, elég a kormány szüntelen támadása. Nincs szükség saját intézmények megalkotására, elég lesz majd megkaparintani az államiakat. Nincs szükség az emberekkel való őszinte beszédre, hiszen a hazugságokra épülő rendszernek a kormányváltás után is állnia kell. A terv egyszerű. Várni és várni, folyamatosan ott lihegni a kormány nyakán, és újra várni. Várni, hogy Gyurcsány annyira rossz legyen, hogy akár még Orbán is jöhessen helyette. Várni egy táborban, egy zászlóval. Hogy kikkel egy táborban? Mindegy. Hogy mi van a zászlón? Az is. Hogy kétszer így már nem sikerült? Csitt! Ehhez csak ők értenek.

Ha valakinek a célja a rombolás, tárgyiasult ellensége a rendőrség, akkor mi más haditerve is lehet, mint berendezkedni a háborúra. A forradalmároknak ezért nincs valódi nemzetstratégiája, hiszen az kimerül az utcai összecsapásokban való egyre alaposabb jártasságban. Érdekes kérdés, hogy mi történne akkor, ha átszakadna a rendőrsorfal. A TV-székház ostroma erre egyébként választ adott. Az épület bevétele után az emberek nem tudtak mit kezdeni magukkal, mert fogalmuk sem volt, mit akarnak kezdeni az ölükbe hullott győzelemmel. Az ajtót be tudták törni - s bár ez sem kevés, de berendezkedni már nem sikerült.
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.23 20:55:18
A Jobbik célja az építkezés, ehhez van szüksége haditervre. Természetesen be kell jutni a Parlamentbe, amelyre minden esély megvan. Orbán Viktor ugyan nemrégiben azt mondta, hogy személyes stratégiája, hogy tőle jobbra egyetlen párt se létezhessen, de erről, ha már demokraták vagyunk, azért inkább a nép döntsön. Reményeim szerint meg is teszi. Tudjuk persze, hogy hazánk jelen helyzetében egy parlamenti frakció sem ad megváltást. Arra viszont jó, hogy nagyobb nyilvánosságot és nagyobb hátteret biztosítson a már megkezdett misszió folytatásához. A parlamenti jelenlét tehát egy nélkülözhetetlen állomás, de a munkát már most el kell kezdeni, és azután sem állhat meg.

Aki türelmetlen, aki azonnali eredményeket vár, azt ki kell ábrándítanom. Ahogy évtizedek kemény aknatevékenységével verték szét nemzettudatunkat, úgy kell most évek fárasztó, verejtékes munkájával önerőből újraépíteni azt. Ehhez közösségekre, intézményekre és legfőképpen az azokat élettel megtöltő józan, cselekvő és bátor emberekre van szükség. Kapcsolódási pontok olyan hálózatára, amelyek által megismerhetjük, megszervezhetjük, megvédhetjük és segíthetjük egymást, ezáltal gyarapíthatjuk erőinket. Nem várhatunk arra, hogy majd csak sikerül eltakarítani ezt a kormányt, és akkor folytatódhat nagyjából minden ugyanígy, csak több "fájdalomcsillapítóval"! És ugyanígy nem merülhet ki annyiban az ellenállásunk, hogy a nemzeti ünnepek környékén "balhézunk" egyet a rendőrökkel, aztán fél évig bíróságra járunk! A magunkfajták kisebbségét kell szervezetté tenni, amely aztán vonzhatja a többséget is.

A tendenciák bíztatóak. Az ország különféle pontjain gombamód szaporodnak a lovasíjász, a barantás és más hagyományőrző csoportok, a rovásíró és az őstörténész klubok, az előadásokat, kirándulásokat és tüntetéseket szervező baráti körök, a lokálpatrióta nemzeti egyesületek. Ezrek jelentkeznek a Magyar Gárdába, a sajtódiktatúra falát sorra törik át internetes oldalak, helyi és országos lapok, a nemzeti rock teltházas koncertjeitől dübörögnek a falak, és nincs már nap, hogy ne lenne valahol egy hazafias fesztivál. Sokan tudva, nem tudva, de már a járható és igaz úton járnak. Biztos vagyok benne, hogy a kultúra a kitörési pont. Másunk amúgy se nagyon maradt. Hát építkezzünk ezen a romon! Találjuk meg egymást a legbelső iránytű segítségével! Szerveződjünk, erősödjünk, építkezzünk! Legyen a kultúra a kiút! Mert kiutat kell végre találnunk, különben megfulladunk napjaink mocskában!

Vona Gábor
elnök
Jobbik Magyarországért Mozgalom
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.23 20:52:46
Vona Gábor, a Jobbik elnöke
2006. december 02.Önéletrajzok
1978. augusztus 20-án születtem Gyöngyösön. Az ELTE BTK történelem szakán végeztem, három évig pszichológiát is hallgattam, de csak nagyon rövid ideig dolgoztam tanári pályán. Feleségemmel Óbudán élünk és neveljük első gyermekünket, Benedeket. Polgári állásban termékmenedzserként dolgozom egy biztonságtechnikai részvénytársaságnál. Szüleim nyugdíjasok, bátyám az idegenforgalom területén dolgozik.

Mind anyai, mind apai ágról kisparaszti családból származom, ezért a föld szeretetét és az ebből következő antikommunizmust az anyatejjel együtt szívtam magamba. Édesapám húgának családja ma is gazdálkodik Hevesen; egyre nehezebb feltételek mellett.

Másik meghatározó családi élményem a hazáért való önfeláldozással kapcsolatos. Mint akkoriban sokaknak, nekünk is volt második világháborús, hősi halottunk. Apai nagyapám, Vona Gábor Erdélyben esett el a szovjet csapatok elleni reménytelen harcok során. Édesapámat kétszer látta, mindkétszer csecsemőként. A családi legendárium szerint kedves, szerény és jó ember volt.

Az egyetemi tanulmányaim alatt részt vettem az ELTE Hallgatói Önkormányzat elnökségének munkájában, elnöke voltam a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége egyetemi alapszervezetének, 2002 után pedig Orbán Viktor meghívására tagja lettem a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek. Közéleti tevékenységem legmeghatározóbb pillanata mégis az volt, amikor részt vettem a Jobboldali Ifjúsági Közösség 1999-es megalapításában. Az ifjúsági szervezetből párttá vált Jobbik alakuló kongresszusán, 2003 őszén a párt egyik alelnökévé, a 2006 novemberi tisztújításon pedig elnökké választottak.

Azt gondolom, hogy szükség van egy józan, intelligens, de kemény és következetes nemzeti pártra. Egy olyan politikai erőre, amely a határozott nemzeti érdekvédelmet, a szakmaiságot és a kulturált hangnemet ötvözve nem csupán arra képes, hogy kimondjon fontos dolgokat, hanem arra is, hogy
konkrét tettekkel és felelős államigazgatási jelenléttel adjon esélyt gyermekeinknek a jobbik Magyarországra.

regisztrált felhasználó A Hun nyomtat 2008.06.21 22:10:16
"ezért vagyok férfi! :- ))"

Én csak idéztem, csak idéztem!:)))

előzmény: igazságos Mátyás 2008.06.21 15:42:45

regisztrált felhasználó Naomi nyomtat 2008.06.21 21:22:29
Kedves Mátyás! Igen, igaza van Hedinek!

Mi, az itt irogató nők mindannyian köszönhetjük ezt a csodát, amit ide írtál.

előzmény: igazságos Mátyás 2008.06.21 15:42:45

regisztrált felhasználó hedi nyomtat 2008.06.21 20:39:12
Angyalföldi ez nagyon szép volt, ha nem haragszol én is köszönöm!

előzmény: igazságos Mátyás 2008.06.21 15:42:45

regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.21 15:42:45
Kedves Naomi!

Tudod, hogy sokra tartom a véleményedet, ezért köszönöm a hozzám intézett soraidat.

De tovább megyek, Te vagy az az ember a fórumon, aki mindig meg tudta őrizni a nőies magatartását és mértéktartó okosságát, ezt magamról nem tudnám állítani, ezért vagyok férfi! :- ))

Ez a pár sort tiszteletem jeléül:

Mi a nő nekünk? Az egész világ maga, a szüntelen változás,
Az anya, akinek testén át e világba léptünk, az első és végtelen önfeláldozás.
Ő őrzi első lépteink, törli le könnyeink, testéből etet, szeretetéből nevel,
Mindig megbocsát, ha kell és soha nem enged el, ő a fény, a meleg és minden ami jó,
semmihez sem fogható és semmivel sem pótolható.

Ahogy tudatunk lassan a világra nyílik, ő maga is átalakul, megváltozik.
Előbb éteri szépség, ideál, trubadúrok álma, költők ihletője, szerelem és őrület forrása,
Majd társunk a jóban és rosszban, életünk néma napszámosa,
Vetett ágy, vasalt ing, étel és ital, kedvesség, szerelem, a test gyönyöre, az apokalipszis kínja és a mennyország ígérete.

Mindez ő, egy személyben, lelkünk másik fele, aki értünk létezik és mi őérte.
Köszöntöm hát őket, a nőket, kívánom nekik mindazt a szépet, amit érettünk ma és minden nap önként megtesznek.

előzmény: Naomi 2008.06.21 14:06:42

regisztrált felhasználó Naomi nyomtat 2008.06.21 14:06:42
Kedves Mátyás!

Mi akik nagyon sokat tanulhatunk abból az anyagból amelyet "beidézel", kevés kivétellel, mindannyian köszönjük.
Van pótolni valónk, mert tudása senkisenek sem tökéletes.

Hazánk vérzivataros történelme során sokat veszített emberben, anyagi értékben egyaránt.
Azoknak a népeknek, akik betelepültek hozzánk és építették, gyarapították az országot, egyben hűséges hazánkfiává vált, hálásak vagyunk.

előzmény: igazságos Mátyás 2008.06.21 10:47:53

regisztrált felhasználó A Hun nyomtat 2008.06.21 13:16:17
"Mi svábok már Szent István királyunk idején is a hazánkat szolgáltuk,"

No, végre egy igaz félmondatocska tőled MÉRNÖK ÚR.:)))

Valóban a hazátokat szolgáltátok, "svábországot", meg Istvánt, aki nektek szent, hisz a mi szent papjainkat veletek pusztíttatta ki, megölve a magyar nép nagyobbik felét is egyben.

előzmény: igazságos Mátyás 2008.06.21 10:19:27

regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.21 10:47:53
Ezekután nézzük meg az ezeréves, a Szent István kori Magyarországot, melynek lakosságát még a legszigorúbb hazafi is egyértelműen magyarnak tekinti! Az ethnikai összetétel akkorra még a honfoglalás korinál is színesebb lett. A 895 óta eltelt száz év során a sokféle honfoglaló mellé nemcsak keleti eredetűek leszármazottai (ld. avarok [hogy azok közé annakidején ki mindenki, nemcsak keleti eredetű népcsoport is keveredhetett, azt most ne vizsgáljuk]), de még többféle európai is került: nyugati, keleti és déli szlávok különböző csoportjai, a frank telepesek maradványai, valamint a kalandozások révén ismeretlen számban az országba került nyugat-európai, itáliai és balkáni származású rabszolgák. Mellettük a Szt. István kori ország lakosságához tartoztak még további nyugati, keleti és északi népek képviselői is: a 10. sz. vége táján sváb földről beköltöző lovagok (és persze azok kísérete), a besenyők és a volgai bolgárok, valamint az Imre herceg alatt szolgáló rusz (azaz normann) "nemzetség".

A hazai közvélemény és a művészeink egyértelműen keletinek tartják a népünket. Mint látjuk azonban, valójában már bő 1000 évvel ezelőtt is keveredtek a szélrózsa más irányaiból is származó férfiak és nők a honfoglalók leszármazottai közé. Tekintsünk most el attól, hogy ez az általános történeti felfogás átformálásra szorul, a tisztán tudományos vonatkozásoknál maradva egy alapvető kérdést kell föltennünk: jellemezhető-e egyáltalán a felsorolt megközelítések, az egyes diszciplínák vizsgálati tárgyának bármelyikével is egy nép? A 20-21. sz. fordulóján a kutatás más véleménnyel van erről, mint azt a korábbi évszázadok, évezredek során gondolták. Az érintett tudományágak kialakulása sorrendjét nagyjából szem előtt tartva tekintsük most át ezeket!
regisztrált felhasználó igazságos Mátyás nyomtat 2008.06.21 10:39:49
http://64.233.183.104/search?q=cache:oyS6WKNBhVsJ:www.kutdiak.hu/dokumentumok/balint_csanad-rubicon_

Ki volt "magyar" a honfoglaláskorban és Szent István korában?

Bálint Csanád

Az embereket a legősibb idők óta érdekli az ethnikai hovatartozás: a maguké és a másoké egyaránt; a horda Mi-tudatának kialakulása az első pillanattól kezdve, automatikusan hozta magával a származás iránti érdeklődést. Az együvétartozás számontartásával együtt járt a megkülönböztető jegyeké is, majd pedig az európai tudomány legelső, általunk érzékelhető lépéseitől kezdve azok felkutatása és értékelése is. A "nép" és "nemzet" fogalmakkal - most szándékosan különféle korokból kiragadott példákkal élve: Cicero, Kézai Simon, XIV. Lajos, a francia és az angol polgári forradalom, a német nemzettéválás óta - különböző elmélyültséggel nagyon sokan foglalkoztak. Nálunk a magyar köznyelv és politika gyakori szóhasználata ellenére is kevesen tudják, hogy a Veres Péteri "népben-nemzetben gondolkodás" kifejezés a Teremtés könyvére (5.9.) megy vissza ("minden nyelvből, népből és nemzetből").
első oldal
előző oldal
 
oldal /13  
25 üzenet oldalanként   üzenet 51-75/316
következő oldal
utolsó oldal
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.