Talmácsi az Év Sportolója

Lovagkeresztet kapott Sólyomtól Talma

Sólyom László államfő a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje Kitüntetést adományozta a világbajnok, az év férfi sportolójának megválasztott Talmácsi Gábornak, a motorsportban szerzett érdemei elismeréseként.

2007.12.23 07:15MTI

A kitüntetést Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter pénteken adta át a nyolcadliteres géposztály világbajnokának. Bajnai Gordon hangsúlyozta: a sport jóval több, mint megmérettetés, az ugyanis a nemzeti kultúra, az identitástudat része.

"Talmácsi Gábor ma milliók kedvence. Olyan egyöntetű szeretet és tisztelet árad felé, amely kevés magyarnak jut osztályrészül. Sikere valóban egyesítette a nemzetet, és erre nem sok példa akad manapság. Talmácsi Gábor tehetségével, tetteivel, szerénységével, sportága és ellenfelei iránti közismert tiszteletével, igazi példaképként viszi jó hírünket a világba" - mondta a miniszter.

"Óriási megtiszteltetés ért, nagyon boldog vagyok" - fogalmazott Talmácsi, aki január 24-én Jerezben kezdi meg a teszteléseket.

Bajnai Gordon a Magyar Köztársaság címerével ékesített aranygyűrűt adományozta Stefano Favarónak, a magyar motoros menedzserének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.