Fejlődik a Kincsük

Overdose harapott

Mikóczy Zoltán szerint Overdose a legjobb úton halad a százszázalékos gyógyulás felé, de most még felelőtlenség lenne azt mondani róla, hogy ugyanolyan egészséges, mint amikor sorra nyerte a versenyeket.

2009.12.06 11:48MTI

Erről a magyar csodaló tulajdonosa a PannoniaOverdose.hu-nak nyilatkozott vasárnap Alagon. Az október végén Nagyvárad határában letartóztatott, csődbüntett elkövetésében vétkesnek talált, Romániában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, majd most csütörtökön szabadlábra helyezett Mikóczy hat hét után először láthatta lovát.

"Számomra az a legfontosabb, hogy Overdose, aki találkozásunkkor megharapdált, magyarként legyen nyilvántartva, és magyar idomításban maradjon. Mindenképpen magyar lóként fog tovább versenyezni" - mondta. A téli tervekről szólva hangoztatta, hogy a folytatás nagyban függ az időjárástól.

"Ha kívánhatnék magunknak, akkor az egy gyenge, langyos tél lenne, hogy az alagi pályán a január-februári hónapokban alapozó munkákat tudjon végezni. Ha viszont jeges lesz a pálya, akkor csúszhat az első versenye. A másik megoldás, olyan helyet találni neki, ahol már januárban és februárban elkezdheti a kondicionáló munkákat. Az alagi istállóban már minden tekintetben olyanok a körülmények, amik méltók hozzá."

A kérdésre, hogy mi lehet a legkorábbi időpontja jövő évi első startjának, Mikóczy Zoltán ezt válaszolta: "Ha el tudja végezni a februári-márciusi alapozó munkáit, akkor jó esélye van a júniusi Royal Ascoton starthoz állni. Ehhez viszont előtte minimum egy felhozó versenyt kéne még futnia májusban."

A honlap tudósítása szerint kedd 11 órakor, az Alagi Tréningközpontban tartandó sajtótájékoztatón a sajtó képviselői is láthatják majd Overdose-t.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.