1945-ben amerikai atomtámadást szenvedtek

Hirosima és Nagaszaki közösen rendezne olimpiát 2020-ban

Hirosima és Nagaszaki közösen szeretne pályázni a 2020-as nyári olimpia rendezési jogára - ezt a két, 1945-ben amerikai atomtámadást szenvedett japán város polgármestere jelentette be vasárnap.

2009.10.11 13:17MTI

Akiba Tadatosi (Hirosima) és Taue Tomihisza (Nagaszaki) közölte: megalapítják a pályázati szervezőbizottságot, a kandidálás középpontjában pedig a világbéke és az atomfegyvermentes világ iránti elkötelezettség áll majd.

A bejelentés bő egy héttel az után hangzott el, hogy Tokió kudarcot vallott a 2016-os ötkarikás játékok helyszínkijelölő szavazásán (a győztes Rio de Janeiro lett). A 2020-as rendezőről 2013-ban dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.