A Forma 1 atyja furcsa nézeteket vall!

Ecclestone Hitlert dicséri és bírálja a demokráciát

A Forma 1-et irányító Bernie Ecclestone szerint Adolf Hitler hatékony volt, s a demokrácia számos ország, így Nagy-Britannia számára nem sok jót hozott.

2009.07.04 18:17MTI

Ecclestone a The Times című tekintélyes brit lap szombati számának adott interjújában tette ezeket a kijelentéseket. Szavait máris bírálták egyes nagy-britanniai zsidó szervezetek, illetve a kormányon lévő Munkáspárt egyik parlamenti képviselője. Ecclestone közölte, hogy ő jobban szereti az "erős vezetőket", s példaként Margaret Thatcher volt brit miniszterelnököt, illetve Max Mosley-t, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét hozva fel.

Szóba hozta Hitlert is. "Feltételezem, hogy szörnyű ilyet kimondani, de Hitler - eltekintve attól, hogy hagyta magát elragadtatni, s meggyőzni olyan dolgok megtételéről, amelyekről nem tudom, valóban meg akarta-e csinálni, vagy sem - sok embert irányíthatott, s hatékony lehetett" - mondta. Egyben hozzátette: Hitler "a végén veszített, s így azután nem is volt nagyon jó diktátor".

Ecclestone szerint a Nyugat hibát követett el, amikor megbuktatta Szaddám Huszein volt iraki elnököt. Szerinte ugyanis "ő volt az egyetlen, aki képes volt azt az országot ellenőrizni." Ami pedig barátját, Max Mosley-t illeti, Ecclestone szerint ő jó miniszterelnök lenne.

A jelenlegi és az előző brit kormányfőre utalva közölte: "mindezek az emberek, Gordon Brown-tól Tony Blairig megpróbálnak mindig mindenkinek tetszeni. Max viszont szuperül dolgozna, ő egy jó vezető."

Mosley-t irányítási módszerei miatt sok bírálat éri, s egyesek szintén "diktátornak" tartják. Apja, Sir Oswald Mosley volt az 1931-ben létrejött, majd betiltott brit náci párt alapítója. Tavaly óriási botrányt keltett, hogy a FIA-t 1993 óta irányító brit sportvezető a News of the World című lap beszámolója szerint öt, náci kosztümbe öltözött prostituált társaságában szadomazo orgián vett részt, amelyről egy ötórás szexvideó is készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.