Vajda Attila a vert mezőnyben

Kajak-Kenu Sun Kupa: Kucsera Gábor és Benedek Dalma győzött

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség ezen a hétvégén Szolnokon rendezi az év első "rangadóját". A versenyzők, az edzők és a sportágat kedvelők - az új válogatási elvek miatt - kiemelt érdeklődése kíséri Sun Kupa felnőtt és ifjúsági Rangsoroló Versenyt.

2009.05.16 23:54mkksz

A férfi kajakosok mezőnyében, a láthatóan kirobbanó formában lévő Kucsera Gábor ma sem viccelt, a surranó kilences pályán magabiztos fölénnyel nyerte a versenyt. „Ma valahogy nagyon gyors volt a pálya, szinte fel sem eszméltem és már át is futottam a célvonalon” – mondta az immáron kétszeres Sun Kupa bajnok, de aztán sietve távozott, mert mint mondta vár még rá egy páros verseny Kamera oldalán. Ezüst érmes lett a számban Molnár Péter, aki már az elmúlt évben is, mint Eb induló megmutatta magát a közönségnek, a bronz érmet pedig Benkő Zoltán szerezte meg, akit szoros versenyben Kammerer és Kökény követett.

A tegnapi nap után nagy várakozással tekintett mindenki a kenusok futamára, vajon Vajda csak botlott egyet tegnap vagy még ténylegesen csak év eleji formában van. Attila az előbbi mellett tette le a voksát, hiszen olimpiai bajnokhoz méltó imponáló fölénnyel nyerte a versenyt Sáfrán Mátyás és a szintén fiatal Ludasi Róbert csoportjában nevelkedő Volein Viktor előtt. „A tegnapi nap után mindenképpen meg akartam mutatni a Kapitánynak, hogy még mindig számíthat rám, ugyan kicsit megzavart, hogy öt hibás rajt is volt, de a végén meg tudtam csinálni azt a pályát amit előre elterveztem”- mondta Attila az eredményhirdetés után.

Kétségtelen tény, hogy a mai nap legizgalmasabb döntőjének a női kajakosok futama ígérkezett, hiszen hosszú évek óta, nem volt példa, hogy egyszerre álljon rajthoz a szakág összes klasszis versenyzője.. A lányok aztán szállították is az izgalmakat, hiszen 400 méterhez fél hajón belül érkezett meg Kovács Kati, Kozák Danusa és Paksy Tímea, azonban ekkor a kicsit mögöttük „lépegető” Benedek fantasztikus hajrát indított, amellyel nem kis meglepetésre csak Paksy és Kozák tudott lépést tartani, de Ők is csak annyira, hogy Benedek mögött előbbi a dobogó harmadik az utóbbi pedig a második fokát szerezte meg.

"A tegnapi naphoz hasonlóan, azt gondolom ma is tökéleteshez közeli pályát eveztem, remélem ezzel visszatért a „régi Dalma”, aki a mezőnyben is nyugodtan és higgadtan tud versenyezni
”- mondta Benedek, aki nem titkolta, hogy meglepte az eredmény.


A Kapitány elégedetten nyilatkozott a döntőket követően. Mint elmondta nagyon örül annak, hogy sok fiatal trónkövetelő akadt ma, aki megnehezítette a „nagyok” dolgát. Kiemelte Molnár Pétert, aki láthatóan újra előbbre lépett, de nagyon jónak ítélte Sáfrán Mátyás és Volein Viktor szereplését is, akik méltó ellenfelei voltak az olimpiai bajnoknak.

A női döntőről elmondta, hogy sokan kérdezték a futam után, hogy mi történ a klasszisokkal, de mindig azt válaszolta, hogy a dobogó első három fokán is klasszisok voltak, hiszen Benedek már volt e szám világbajnoka és Paksy és Kozák is kiemelkedő eredményeket ért el az utóbbi években.

A holnapi nap délelőttjén az 500 és 1000 méteres páros döntőkkel folytatódnak a Sun Kupa izgalmai, délután pedig a 200 méteres finálékkal záródik majd a Rangsoroló verseny.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.