Sport

Sportlövő vk - Mészáros Eszter Péni Istvánnal is aranyat nyert Jakartában

A magyar páros ellenállhatatlanul szerepelt a végjátékban és ritkán látható különbséggel, 16-0-ra győzött.

2023.01.30 10:44MTI

A szombati egyéni versenyben aratott diadala után Mészáros Eszter hétfőn Péni Istvánnal közösen a légpuska vegyescsapat számában is aranyérmet nyert a jakartai sportlövő világkupaversenyen.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Mészáros és Péni duója - elsősorban utóbbi remeklésével - a rangsoroló szakaszt 628,6 körrel az osztrák Jasmin Kitzbichler, Martin Strempfl kettőssel holtversenyben az élen zárta, így a két duó csapahatott össze az aranyért.

A tizedre azonos rangsoroló eredmény nagy csatát ígért, de a magyar páros ellenállhatatlanul szerepelt a végjátékban és ritkán látható különbséggel, 16-0-ra győzött.

A szám másik magyar egysége, Bajos Gitta és Pekler Zalán duója az első szakaszt a hatodik helyen zárta, így az egyik bronzmeccsen szerepelhetett, melyet 16-10-re elveszített a lengyel Aneta Stankiewicz, Maciej Kowalewicz kettős ellen. Bajosék így a hatodikok lettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.