Sport

Műkorcsolya Eb - Az oroszok kitiltása miatt minden számban új bajnokot avatnak

Mind a négy szakágban lesz magyar induló.

2023.01.24 21:30MTI

Az orosz versenyzők kitiltása miatt minden számban új bajnokot avatnak a szerdától vasárnapig tartó espoói műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon, melyen mind a négy szakágban lesz magyar induló.

Vardanjan Gurgen ágazati sportigazgató az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy minden magyar résztvevőtől elvárás a kűrbe jutás a finnországi városban, de párosban és jégtáncban a tízbe kerülés a cél, míg egyéniben két jó teljesítménnyel a 12-18. hely lehet a realitás.

Az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics jégtáncos duó nem számít újoncnak a kontinensviadalon, egy éve a 18. helyen végzett. A Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros viszont ebben a felállásban most debütál világversenyen.

"Nem a minőségjavítás okozta a partnerváltást. Pavlova tavaly még Nagy Balázzsal lett 11. az Eb-n, de utóbbi egyéves szünetet tart, ezért Pavlovának új párt kellett keresni" - mondta Vardanjan Gurgen a párosról, amely a kevés, szám szerint 13 induló miatt mindenképpen jégre léphet a szabadkorcsolyázás során is.

Egyéniben a férfiaknál Vlasenko Alekszandr, a nőknél pedig Láng Júlia szerepel majd. Mindketten először indulnak Eb-n, de vb-n már mindketten részt vettek. Előbbi tavaly 29. helyen végzett, utóbbi pedig 2021-ben 30., míg 2022-ben 31. helyen zárt, azaz nemzetközi rutinjuk már van.

"Képesek jó programra" - összegzett Vardanjan Gurgen.

Egyéniben a legjobb 24, míg jégtáncban a legjobb 20 szerepelhet a kűrben.

Az idei kontinensviadalon, melyen az ukrajnai háború miatt nem indulhatnak az oroszok és a fehéroroszok, 36 nemzet 132 versenyzője lép jégre: 29 férfi, 31 női korcsolyázó mellett 13 páros és 23 jégtánckettős méri össze a tudását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.