Sport

Esküt tettek a téli EYOF-ra utazó magyar fiatalok

Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó mondta elő az eskü szövegét, aki egy rövid motiváló beszédet is tartott az ifjú sportolóknak.

2023.01.18 15:29MTI
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Letették az esküt az olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományban szombaton kezdődő és január 28-ig tartó XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra kiutazó magyar fiatalok.

A szerda délutáni ünnepélyes fogadalomtételen Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó mondta elő az eskü szövegét, aki egy rövid motiváló beszédet is tartott az ifjú sportolóknak.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte: a sportvezetés számára a téli olimpiai sportágak támogatása, valamint számukra a biztos háttér megteremtése kiemelten fontos. Hozzátette, az idei EYOF-on hat sportágban 21 fiatal képviseli a magyar színeket.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke hangsúlyozta, hogy a 14-18 éves sportolók olaszországi multisport eseményén 12 helyszínen összesen 59 aranyérmet osztanak ki. Az elvárásokról azt mondta: nem az eredmények a legfontosabbak, hanem hogy a magyar fiatalok érezzék át, milyen egy multisport eseményen Magyarországot képviselni, szurkoljanak egymásnak és hozzák ki magukból a legjobbat. A MOB elnöke emlékeztetett arra, hogy a magyar fiatalok eddig összesen 11 arany-, 8 ezüst- és 7 bronzérmet nyertek a téli EYOF-okon, a tavalyi finnországi téli fesztiválon pedig 1 aranyat és 4 ezüstöt gyűjtöttek. Ez minden idők harmadik legjobb szereplése volt, és bízik benne, hogy ezúttal sem maradnak érem nélkül.

A XVI. Téli EYOF-on részt vevő magyar csapat:
alpesi sí:
Bányai Attila Eberhard, Szabó-Szélyes Szilárd, Vass Dániel Bertalan, Harmati Virág Zsuzsanna, Kovács Blanka, Körtvélyessy Dóra, Szeghalmi Fanni
biatlon:
Bozóki Laura, Szőllős Dániel
curling:
Kárász Raul, Szilágyi Deli, Nagy Lola, Lauchsz Laura
műkorcsolya:
Zsembery Anna Katinka
rövidpályás gyorskorcsolya:
Major Dominik Gergely, Jancsó Zalán, Szigeti Dóra, Haltrich Luca
hódeszka:
Szabó Marcell (alpin), Barabás Bálint Attila (cross), Tóth Lili Anna (cross)

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.