Sport

Mosolyogva szelfizett Pelé ravatala előtt a FIFA elnöke

Botrány lett a FIFA-elnök fotójából, amit Pelé temetésén lőtt magáról.

2023.01.04 12:49MTI

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke megvédte magát azokkal a kritikákkal szemben, amelyeket a kedden végső nyugalomra helyezett Pelé ravatala közelében készített szelfi miatt kapott.

A sportvezető a közösségi médiában azt írta: mérges, amiért néhányan bírálták emiatt. Elmondása szerint az elhunyt csapattársai és családtagjai megkérdezték, hogy készíthetnek-e néhány közös fényképet vele, s erre ő természetesen azonnal igent mondott.

A 82 éves korában múlt csütörtökön elhunyt Pelét hétfőn korábbi klubja, a Santos stadionjában ravatalozták fel, a szurkolók itt vehettek végső búcsút tőle. A ominózus fotó - amelyen többek között a volt Santos-játékos, Lima is szerepel - itt készült.

Infantino szerint Pelé volt csapattársai nem tudták, hogyan kell szelfit készíteni.

"Hogy segítsek nekik, elkértem egyikük okostelefonját, és csináltam egy fényképet mindannyiunkról" - magyarázta.

Hangsúlyozta: nagyon tiszteli és csodálja Pelét, ezért "soha nem tenne olyat, ami bármilyen módon is tiszteletlen lenne".

Az 52 éves FIFA-elnök egyúttal bejelentette, hogy a szervezet zürichi székházának futballpályáját "Estádio Pelé - FIFA Zürich" névre keresztelik.

Infantino korábban a FIFA mind a 211 tagországát arra kérte, hogy egyik stadionját nevezze el a háromszoros világbajnok brazil legendáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.