Erőszak

Több mint 120 halálos áldozatot követelt a tömegoszlatás - videók

Összecsapások és halálos tömegverekedés tört ki egy indonéz bajnoki labdarúgó-mérkőzésen.

2022.10.02 18:10ma.hu

A jelentések szerint legalább 125 szurkoló és két rendőr meghalt az indonéziai Kelet-Jáván egy futballmérkőzésen kialakult káosz közepette, miután a rendőrség könnygázzal próbálta megállítani a két csapat szurkolói közötti tömegverekedést.

Szurkolók százai rohantak a pályára, összecsaptak a rivális szurkolókkal és több játékosra is rátámadtak, miután szombat este egy indonéz bajnoki labdarúgó-mérkőzés azzal ért véget, hogy a Persebaya Surabaya 3-2-re legyőzte az Arema Malangot.

A Kanjuruhan Stadion biztonsági emberei nem tudták helyreállítani a rendet, és a rohamrendőrök kénytelenek voltak könnygázt bevetni - közölte Nico Afinta kelet-jávai rendőrfőnök -, de a beavatkozás a jelek szerint még nagyobb káoszt okozott.

Ahogy az emberek a kijáratok felé próbáltak menekülni, többeket eltapostak, akik a helyszínen meghaltak, míg sokan mások a kórházba menet belehaltak sérüléseikbe. Az áldozatok közül néhányan állítólag megfulladtak.

"Több mint 120 ember halt meg, ők a káosz, a túlzsúfoltság, a taposás és a fulladás miatt haltak meg" - mondta Wiyanto Wijoyo, a Malang tartományi egészségügyi hivatal vezetője.

Az AP legalább 127 halálos áldozatról számolt be, köztük két rendőrről, hozzátéve, hogy a halálos áldozatok száma valószínűleg emelkedni fog, mivel a sérültek közül sokan válságos állapotban vannak.

A halálos incidens nyomán az indonéz liga legalább egy hétre felfüggesztette az összes mérkőzést. Az Indonéz Labdarúgó Szövetség (PSSI) közölte, hogy vizsgálatot indít.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.