Gyász

Elhunyt Huták Antal nemzetközi labdarúgó játékvezető

Rövid és súlyos betegség után 74 éves korában elhunyt Huták Antal volt nemzetközi játékvezető és sportvezető - számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja szerdán.

Az mlsz.hu emlékeztetett, Huták 1970-ben kezdte játékvezetői pályafutását a Budapest Labdarúgó Szövetségben, de hat évvel később már az országos játékvezetői keret tagja volt, s végül karrierje végéig 166 élvonalbeli mérkőzésen fújta a sípot. Kétszer választották az Év játékvezetőjének, s szintén két alkalommal bíráskodott Magyar Kupa-döntőben.

A nemzetközi szövetség (FIFA) keretének 1986 és 1992 között volt a tagja, 39 nemzetközi meccsen bíróként, 40 találkozón partjelzőként működött közre, majd az európai szövetség (UEFA) játékvezető-ellenőreként dolgozott.

Az MLSZ játékvezetői bizottságát 1998-ban rövid ideig vezette, 2006-tól pedig hat éven át ugyanennek a testületnek az elnökhelyettese, küldője, aztán tagja volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.