Sport

A spanyol sajtó szerint Nadal egy Isten, egy földönkívüli

Nadal vasárnap gyűjtötte be a 14. Roland Garros-sikerét.

2022.06.06 12:12MTI

A spanyol sajtó szerint a 14. Roland Garros-sikerét vasárnap begyűjtő, és így már 22. Grand Slam-tornagyőzelemnél járó teniszsztár, Rafael Nadal egy Isten, egy földönkívüli.

El País: "Nadal, Isten a földön. Mióta Nadal játszik, azóta a Roland Garros gyakorlatilag az ő tulajdona. Az indulása óta a 18 lehetséges trófeából 14-et begyűjtött, és most ezzel a sikerrel még egyszer megmutatta brutális fölényét salakon, a kedvenc borításán. Ez olyan elképesztő fölény, hogy a sporttörténelemben aligha lehet összehasonlítani."

Sport: "Nadal egy földönkívüli. Az elmúlt két évtizedben elért eredményei nem hagynak kétséget: ő a salak királya. Példátlan módon érvényesíti dominanciáját ezen a talajon. Egy olyan fokú tökéletességet ért el, ami miatt szinte legyőzhetetlen. Az eredményei olyanok, mintha egy másik bolygóról érkezett volna."

Mundo Deportivo: "Nadal minden idők legjobbja. A győzelmek számát illetően nehéz más összehasonlítási alapot találni. Teniszben az a legjobb, aki a legtöbb Grand Slam-tornát nyeri. Az ő neve mellett 22 siker áll, ami kettővel több, mint az őt követő Djokovic vagy Federer. Ezért Nadal a legjobb a történelemben. A 22 varázslatos szám, de a leglenyűgözőbb a Roland Garroson elért 14 diadala."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.