Parasport

Siketlimpia: nyolc éremmel zárt a magyar csapat

A magyar küldöttség négy-négy ezüst- és bronzérmet szerzett a brazíliai Caxias do Sulban vasárnap zárult siketlimpián.

2022.05.17 00:30MTI

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása alapján a dobogós helyek tekintetében ez volt a legeredményesebb szereplés az 1973-as malmői játékok óta, akkor 12 éremmel tért haza a küldöttség.

Brazíliában a sportlövő Biatovszki Míra bizonyult a csapat legeredményesebb sportolójának egy ezüst- és két bronzéremmel, rajta kívül a kerékpározó Földi Bence, a teniszező Máthé Gábor és a Mihályi Ferenc, Boros Imre, Bojtor Szabolcs tájfutó váltó lett második, míg a cselgáncsozó Ötvös Patrik és az úszó Zsilinszki Orsolya harmadikként zárt számában.

A hallássérültek globális seregszemléjét négyévente rendezik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.