Gyász

Elhunyt Etédi Endre atléta mesteredző

A sokáig Gagyi Endre néven ismert sportember versenyzőként a múlt század hatvanas-hetvenes éveinek meghatározó, sokszoros válogatott rúdugrója volt.

2022.04.05 11:18MTI

Hosszan tartó betegség után életének 80. évében elhunyt Etédi Endre mesteredző, a magyar atlétika emblematikus figurája.

A Magyar Atlétikai Szövetség honlapjának híre felidézi, hogy a sokáig Gagyi Endre néven ismert sportember versenyzőként a múlt század hatvanas-hetvenes éveinek meghatározó, sokszoros válogatott rúdugrója volt. Egyéni- és csapatbajnoki címei mellett 1970-ben 4,94 méterrel országos csúcsot ért el.

Tanítványa volt Bagyula István világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes rúdugró. Etédi Endre dolgozott az Egyesült Államok mellett Szaúd-Arábiában, Malajziában, Japánban, Új-Zélandon és Izlandon, nemzetközi tevékenysége elismeréseként megkapta a 100 éves IAAF oklevél díjat. Az utóbbi években az Ikarus BSE rúdugróedzője volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.