Sport

Djokovic elismerte, hogy hazugság volt a vízumkérelmében, de szerinte az ügynöke hibázott

A teniszező azt is bevallotta, hogy megsértette a karanténszabályokat, amikor koronavírusos volt.

2022.01.12 08:17ma.hu

Elismerte Novak Djokovic, hogy megsértette a karanténszabályokat, amikor decemberben koronavírusos volt. A szerb teniszező Instagram-oldalán azt írta, rosszul ítélte meg a helyzetet.

"Az ügynököm elnézést kér az adminisztratív hibáért, rossz négyzetet pipált ki. Emberi hiba történt, és természetesen nem volt szándékos" - írta. Azt is megjegyezte, hogy az ügy tisztázása érdekében további információkat adtak át az ausztrál kormánynak - írja az RTL Híradó.

Az ausztrál bevándorlási hivatal tisztviselői kedden azt mondták, hogy vizsgálják, hogy a szerb teniszező hamis nyilatkozatot tett-e, ez ugyanis a vízum törlésére adna okot.

Az idei Australian Open január 17-én kezdődik, és ha Djokovic nyer, ő lesz a történelem legeredményesebb férfi játékosa.

A közismerten oltásellenes teniszcsillag január első hetében érkezett meg Ausztráliába, hogy részt vegyen az év első Grand Slam-tornáján, Melbourne városában, miután orvosi mentességet kapott az egyébként kötelező oltás alól. A kivételezés nagy felháborodást okozott Ausztráliában, ahol a határon végül megállították, törölték vízumát, és kiutasítás várt rá.

Djokovic fellebbezett a deportálás ellen, és az ügyében illetékes bíró végül az ő javára döntött, a kormány által elkövetett eljárási hibák miatt. A bíróság előtt derült ki, hogy Djokovic arra hivatkozva kérte az oltás alóli mentességet, hogy december 16-án pozitív lett a koronavírustesztje.

A bíróság döntése ellenére a bevándorlási miniszter még dönthet úgy, hogy érvényteleníti a sportoló vízumát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.